In Duitsland komende twee jaar geen Maut voor LNG-trucks

In Duitsland komende twee jaar geen Maut voor LNG-trucks

LNG-trucks hoeven in Duitsland de komende twee jaar geen Maut te betalen. Het is een besluit van de transportcommissie van de Duitse regering, die hiermee ondernemers wil stimuleren te kiezen voor trucks op het duurzamere LNG in plaats van voor dieselaandrijving. Voor elektrische trucks was deze maatregel al eerder aangekondigd.

De vrijstelling geldt voor de jaren 2019 en 2020. Volgens deskundigen ligt de besparing per kilometer op LNG tussen de 9,3 en 18,7 cent (afhankelijk van de gewichtsklasse). Vanaf 2021 worden aardgastrucks vrijgesteld van de luchtvervuilingscomponent en hoeft er alleen Maut betaald te worden voor infrastructuurkosten en geluidshinder.

De voordelen van Volvo LNG

Volvo Trucks introduceerde begin 2018 de Volvo FH LNG en Volvo FM LNG. Deze trucks leveren dezelfde prestaties, rijeigenschappen en vergelijkbaar brandstofverbruik als de Volvo FH en Volvo FM op diesel.

Lees meer over Volvo LNG ยป

Kiezen voor LNG is kiezen voor duurzaamheid. Voor veel transportbedrijven levert LNG zelfs meer op dan de investering. Paashuis Bedrijfswagens rekent graag uw voordeel voor u uit.