Paashuis Bedrijfswagens B.V. viert haar 60-jarig bestaan

Paashuis Bedrijfswagens B.V. viert haar 60-jarig bestaan

Paashuis Bedrijfswagens bestaat 60 jaar. Het komende jaar wordt er op diverse manieren stilgestaan bij het jubileum.

Historie

Paashuis Bedrijfswagens, destijds bekend als Garage Paashuis, is op 8 december 1958 opgericht door Jopie Paashuis. Jopie koos voor de start van zijn bedrijf een pand aan de Dijkstraat te Lichtenvoorde, waar alle voorkomende bedrijfswagenmerken werden onderhouden en gerepareerd. Dit pand werd al snel te klein en het bedrijf verhuisde in 1960 naar een groter pand aan de Lievelderweg 32 in Lichtenvoorde.

In 1996 werd het bedrijf overgenomen door zoon Roger Paashuis. Gaandeweg bleek ook het pand aan de Lievelderweg te klein en volgde er nieuwbouw. Het huidige pand aan de Koningslinde 6 te Lichtenvoorde met werkplaats is gericht op de toekomst en werd in 2008 in gebruik genomen.

Overnames

Op 1 januari 2012 is Renault Trucks dealer Truckservice Wensing te Doetinchem overgenomen door Paashuis Bedrijfswagens. Daarnaast werd op 1 oktober 2013 Nijwa Doetinchem overgenomen. Deze werkplaats aan de Mercuriusstraat 16 omvat nu alle activiteiten van Paashuis Bedrijfswagens in Doetinchem.

Dealerschap

Na jarenlang als universele garage geopereerd te hebben werd Paashuis Bedrijfswagens in oktober 2000 Renault Trucks Full range dealer voor de regio Noord-Oost Gelderland. Gedurende 13 jaar werd de klanten een totaalconcept aangeboden voor de complete range aan bedrijfsvoertuigen van Renault.

Door de overname van Renault Trucks door Volvo Trucks is Paashuis Bedrijfswagens sinds 1 oktober 2013 verantwoordelijk voor de verkoop, het verrichten van reparatie, onderhoud en aftersales van Volvo Trucks en Renault Trucks in Oost-Gelderland.

Toekomst

In de toekomst van het goederenvervoer is er steeds meer aandacht voor het verduurzamen en het reduceren van CO2-uitstoot. Een effectieve CO2-emissiereductie is de LNG verbrandingsmotor, maar ook elektrisch aangedreven vrachtauto’s. Dit zal direct invloed hebben op Paashuis Bedrijfswagens: werkplaatsen zullen anders ingericht moeten worden en het personeel worden bijgeschoold. Genoeg kansen en uitdagingen de komende 60 jaar!

Het komende jaar zal er op diverse manieren worden stilgestaan bij het 60-jarig bestaan.