Paashuis Bedrijfswagens wint klanttevredenheidsonderzoek Renault Trucks

Paashuis Bedrijfswagens wint klanttevredenheidsonderzoek Renault Trucks

Renault Trucks-dealer Paashuis Bedrijfswagens is in het klanttevredenheidsonderzoek 2018 als hoogste geëindigd.

REx (Retail Excellence) is een onderzoek dat in opdracht van Renault in heel Europa op dezelfde wijze wordt uitgevoerd. Sinds januari 2015 onderzoekt Renault hiermee de loyaliteit en tevredenheid van haar klanten over de organisatie. Renault Trucks-dealer Paashuis Groep behaalde in het klanttevredenheidsonderzoek 2018 de hoogste score en won het klanttevredenheidsonderzoek. Klanten waren in hun feedback bijzonder positief. “Het is gewoon geweldig, geweldige jongens, plezierig, zijn er problemen dan worden ze gelijk opgelost of een alternatief gezocht. Ik geef ze een pluim, ze laten je niet staan ongeacht de tijd”, aldus een klant van Paashuis Bedrijfswagens.

Kwaliteit dienstverlening verbeteren

Het doel van REx is de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten te verbeteren. Een klant die een werkplaats heeft bezocht of een nieuwe bedrijfswagen geleverd heeft gekregen, wordt direct in het navolgende kwartaal gebeld. Het onderzoek wordt als telefonisch interview in opdracht van Renault Trucks uitgevoerd door Kantar TNS in Amsterdam. In 2018 zijn 591 interviews afgenomen.

Dealers kunnen inloggen op een eigen portal en daar real time data bijhouden van het onderzoek. Dit maakt het een goed hulpmiddel om de kwaliteit en de dienstverlening van het dealerbedrijf verder te verbeteren.

Fotobijschrift: Roger Paashuis (links, Paashuis Bedrijfswagens) en Wabe van Solkema (Renault Trucks Nederland).

Meer weten over de mogelijkheden van Renault Trucks?

Kijk hier of neem contact op met onze verkoopadviseurs. 

Neem contact op met uw vestiging