LNG tanken voordeliger vanaf 1 januari

LNG tanken voordeliger vanaf 1 januari

Rijden met een Volvo LNG-truck wordt vanaf 1 januari 2020 voordeliger. Er geldt vanaf dan een compensatie van 18,7 eurocent, als directe korting op de prijs aan de pomp. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Subsidieregeling LNG officieel bekrachtigd.

De stimuleringsregeling geldt vanaf 1 januari 2020 tot en met 31 december 2021. Op het moment dat de regeling ingaat, wordt de 18,7 eurocent direct in de pompprijs verrekend door exploitanten van tankstations. Exploitanten kunnen op basis van de verkochte LNG-kilogrammen een subsidieaanvraag doen. Bedrijven die rijden met LNG-trucks hoeven dat dus niet zelf te doen.

De voordelen van Volvo LNG-trucks

Het doel van de regeling is om het gebruik van (bio)-LNG en het gebruik van alternatieve aandrijflijnen te stimuleren om zo bij te dragen aan verduurzaming van wegtransport. De maatregel telt op bij de financiële en milieuvoordelen die het rijden op LNG al met zich meebrengt. In Duitsland hoeft voor trucks die op LNG rijden geen Maut te worden betaald en in België is LNG vrijgesteld van de accijns op brandstoffen. Bovendien stoten Volvo LNG-trucks aanzienlijk minder CO2 uit dan dieseltrucks. Recente tests van onderzoeksinstituut TNO hebben laten zien dat met een Volvo FH LNG een CO2-reductie tot 23% gerealiseerd kan worden. Met de overstap naar bio-LNG is zelfs een reductie tot 100% mogelijk.

Lees meer over Volvo LNG »

Kiezen voor LNG is kiezen voor duurzaamheid. Voor veel transportbedrijven levert LNG zelfs meer op dan de investering. Paashuis Bedrijfswagens rekent graag uw voordeel voor u uit. Onze verkoopadviseurs staan voor u klaar! 

Neem contact op met uw vestiging