Twee nieuwe Volvo-trucks voor Houtcentrale Spijk

Twee nieuwe Volvo-trucks voor Houtcentrale Spijk

Houtcentrale Spijk breidt haar wagenpark uit met twee nieuwe Volvo-trucks. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is om op een milieuvriendelijke wijze hout te versnipperen, kiest voor Volvo Trucks vanwege goede ervaringen met het merk en de goede band met Volvo Trucks-dealer Paashuis Bedrijfswagens.

Volvo Turnkey trucks

De onlangs geleverde Volvo’s zijn zogenoemde Turnkey trucks. Deze trucks zijn door Volvo Trucks Nederland compleet opgebouwd en uit voorraad leverbaar. In dit geval zijn de trucks voorzien van een VDL-haakarmsysteem met een optrekcapaciteit van 25 ton. Met de standaard aanwezige Work Remote kan de chauffeur diverse functies op afstand gecontroleerd bedienen.

Tevens zijn de trucks voorzien van Volvo Dynamic Steering. Dit systeem maakt het manoeuvreren tijdens het laden en lossen aanzienlijk eenvoudiger. Verder verhoogt het Visibility Pro-pakket met onder andere Bi-Xenon verlichting de veiligheid van de chauffeur en medeweggebruikers.

Houtcentrale Spijk

De houtcentrale in Spijk is de nieuwste locatie van Palletfabriek Derksen BV en vestigt twee verschillende bedrijven: Palletfabriek Derksen BV en Houtcentrale Spijk BV. De laatste is de nieuwste dochteronderneming van de firma Derksen. Specialiteit van het bedrijf is om op milieuvriendelijke wijze hout te versnipperen van niet meer te herstellen pallets en pallets met een afmeting die niet meer verkoopbaar zijn.

Deze houtsnippers kunnen in verschillende afmetingen geproduceerd worden. Dit gebeurt door middel van zeven. Deze snippers zijn voor 99% vrij van spijkers (metaal). Die worden er tijdens het versnipperingsproces met verschillende magneten uitgehaald. De snippers worden weer hergebruikt voor verschillende doeleinden, onder meer als grondstof voor de spaanplaatindustrie, als tuindecoratie snippers en natuurlijk voor verbranding in onder anderen ecologische biomassacentrales. Deze snippers zijn voor 100% P.e.f.C gecertificeerd.

Meer weten?

Neem contact op met uw vestiging