Twee Volvo FM-trucks voor Heinhuis Recycling

Twee Volvo FM-trucks voor Heinhuis Recycling

Heinhuis Recycling in Eibergen heeft een Volvo FM 540 6x2 en Volvo FM 540 8x2 tridem in gebruik genomen. De twee trucks worden ingezet voor transport van containers en zijn geleverd door Paashuis Bedrijfswagens. “We hebben voor de Volvo FM gekozen omdat deze trucks onze chauffeurs optimaal rij- en werkcomfort bieden. Bovendien zijn we zeer tevreden over de service van Paashuis”, zegt eigenaar Jeroen Heinhuis, samen met zijn broer Thijs eigenaar.

Bij de keuze voor Volvo FM-trucks speelde de mening van de chauffeurs een doorslaggevende rol. “Onze chauffeurs hebben allemaal een vaste auto”, vertelt Jeroen Heinhuis, die samen met zijn broer Thijs eigenaar is van het bedrijf dat is gespecialiseerd in recycling van ferro en non-ferro metalen. “Deze trucks zijn voorzien van een NCH-systeem om containers te laden en te lossen bij klanten en dat betekent dat chauffeurs vaak in- en uit moeten stappen. Iedere chauffeur laadt en lost tien à vijftien containers per dag en per keer moeten chauffeurs twee of drie keer uitstappen. De twee chauffeurs die met deze trucks gaan rijden, gaven aan dat zij graag een zo makkelijk mogelijke in- en uitstap willen en daar voldoen deze Volvo FM-trucks met twee opstaptreden volledig aan.”

Globetrotter LXL-cabine

Om het rij- en werkcomfort verder te vergroten zijn de trucks rijk uitgerust. Zo zijn beide trucks voorzien van Globetrotter LXL-cabine, Volvo Dynamic Steering, Media-pakket met navigatiesysteem en Rest & Relax-pakket. Ook hebben beide truck luchthoorns en een dakbeugel met verstralers en zwaailichten. De Volvo FM 540 8x2 tridem is voorzien van voor- en naloopas.

“Deze truck rijdt 80% van de tijd in Duitsland, waar we ook twee vestigingen hebben. Dankzij de voor- en naloopas zijn we nooit overbeladen.”

Goede service van Paashuis

De vloot van Heinhuis Recycling bestaat uit achttien trucks, waarvan nu drie Volvo-trucks. “Een paar jaar geleden zijn we in contact gekomen met Paashuis Bedrijfswagens toen we een Volvo FH in gebruik namen”, vertelt Jeroen Heinhuis. “Bij de keuze voor deze Volvo-trucks speelde ook de goede service van Paashuis een belangrijke rol. De Achterhoekse mentaliteit die er heerst past zeer goed bij ons bedrijf. Je kunt binnenlopen als er wat is, je krijgt een bak koffie en je wordt geholpen. Die snelle service spreekt ons zeer aan. Reparatie en onderhoud van deze trucks laten we doen bij Paashuis in Lichtenvoorde.”

Over Heinhuis Recycling

Heinhuis Recyling heeft vijf vestigingen, waarvan twee in Duitsland. Heinhuis heeft zowel zakelijke als particuliere klanten. De ingezamelde metalen worden gescheiden, verwerkt en getransporteerd naar hoogovens, exportbedrijven of andere metaalrecyclingbedrijven. Jeroen Heinhuis: “We zijn actief in een straal van zo’n honderd kilometer rond onze hoofdvestiging in Eibergen. In deze regio hebben wij zo’n 1600 à 1700 containerbakken staan.”