Volvo FM 4x2-bakwagen voor Kuster Olie

Volvo FM 4x2-bakwagen voor Kuster Olie

Kuster Olie in Babberich heeft onlangs een luchtgeveerde Volvo FM 4x2-bakwagen in gebruik genomen. De truck wordt ingezet voor distributie van smeerolie. Logistiek coördinator Remie Gieling van Kuster Olie: “Transport is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Wij kiezen voor Volvo Trucks vanwege de veiligheid en het comfort. Bovendien hebben we in Paashuis Bedrijfswagens een prima partner, die deskundig is en ons goed adviseert.”

Veiligheid en een optimaal rijcomfort waren voor Kuster Olie belangrijke factoren bij de oriëntatie op een nieuwe bakwagen. De nieuwe Volvo FM 330 4x2-bakwagen is dan ook rijk uitgerust. De truck is onder meer luchtgeveerd en voorzien van Globetrotter-cabine en Volvo Dynamic Steering, het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem. Ook is de truck uitgerust met het Visibility-pakket, waardoor het zichtveld voor chauffeurs wordt geoptimaliseerd en het voertuig beter zichtbaar is in het verkeer. Het Visibility-pakket bestaat uit statische bochtverlichting, mistlampen aan de voorzijde, regensensor, koplampsproeiers, automatische lichtschakelaar en Bi-Xenon verlichting.

“We komen ook op plekken waar de ruimte om te manoeuvreren beperkt is, zoals bij garages”, zegt logistiek coördinator Remie Gieling van Kuster Olie. “Dan is het een pre om een truck te hebben die qua rijcomfort en veiligheid optimaal is uitgerust om de chauffeur te ondersteunen. We doen er dan ook alles aan om de veiligheid maximaal mogelijk te waarborgen. Deze truck is bijvoorbeeld ook voorzien van het camerasysteem CornerEye, die de voor- en zijkant van de truck in beeld brengt.”

Positieve ervaring

Ook aan het comfort voor chauffeurs is gedacht. Naast de Globetrotter-cabine is de truck onder meer uitgerust met Audio Advanced Pakket. Belangrijke reden om wederom voor een Volvo-truck te kiezen zijn de positieve ervaringen die Kuster Olie heeft met Volvo-trekkers en bakwagens die het bedrijf reeds in de vloot heeft. “Chauffeurs zijn heel tevreden over Volvo-trucks”, zegt Gieling. “Transport is een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening en dan is het belangrijk dat chauffeurs een goede werkplek hebben. Volvo-trucks rijden gewoon lekker, mede dankzij de I-Shift-versnellingsbak. Bovendien hebben we in Paashuis Bedrijfswagens een prima partner. Paashuis is deskundig, komt afspraken na en weet wat wij willen.”

Opbouw

De nieuwe truck wordt ingezet voor transport van smeerolie. De opbouw is ingericht naar de wensen van Kuster Olie. Zo zijn onder de truck twee pompinstallaties gemonteerd. Dat maakt het makkelijker om olieproducten te lossen bij klanten.

Over Kuster Olie

Kuster Olie is sinds de jaren ’70 actief in de oliebranche. Vanuit Babberich levert Kuster Olie naast diverse brandstoffen een groot assortiment smeermiddelen. Klanten zijn onder meer transportondernemingen, garagebedrijven, loonbedrijven, industrie, bouw en agrarische bedrijven. Kuster Olie is eveneens bekend van de tankstations die het bedrijf heeft in Oost-Nederland en Duitsland.