Zien en gezien worden: les over de dode hoek

Zien en gezien worden: les over de dode hoek

Dit voorjaar organiseert Paashuis Bedrijfswagens speciale verkeerslessen bij basisscholen in de regio. Met onze Safety Demo Truck en een door Volvo Trucks ontwikkeld lespakket, laten we leerlingen zien waar het gevaar schuilt van de dode hoek.

De Wereldgezondheidsorganisatie publiceerde onlangs een rapport met alarmerende cijfers: jaarlijks sterven er wereldwijd meer dan een kwart miljoen jongeren bij verkeersongevallen. Met name ongelukken waarbij vrachtwagens en kwetsbare weggebruikers, zoals voetgangers en fietsers, betrokken zijn, hebben vaak een dodelijke afloop. Reden voor Volvo Trucks om een lespakket te ontwikkelen dat jongeren bewust maakt van de gevaren van de dode hoek. Zeker in Nederland, waar de jeugd veel fietst, kan dat jonge levens redden.

Bijzonder aan de les ‘See and be seen’ is dat deze plaatsvindt in de klas, maar ook in de cabine van onze Safety Demo Truck. In de visie van Volvo Trucks kunnen kinderen zich namelijk alleen een voorstelling maken van het zicht vanachter het stuur van een vrachtwagen, wanneer ze dit zelf ervaren hebben.

Ook het Jeugdjournaal heeft aandacht geschonken aan See and be Seen. Bekijk hier het filmpje.Staat u voor de klas in groep 7 of 8 en wilt u uw leerlingen een les voor het leven meegeven? Neem dan contact op met Paashuis Bedrijfswagens.