Donderwinkel Steenderen NV

Donderwinkel Steenderen NV

FH 460 6x2T Medium, vaste voorloopas, luchtvering
Long Haul Fuel-pakket, Driver-pakket, Volvo Dynamic Steering, I-See
Donderwinkel Steenderen NV
Steenderen

Bijzondere aflevering voor Donderwinkel Steenderen & Jaap van de Bunt

Een bijzondere aflevering vandaag voor Donderwinkel Steenderen en Volvo Trucks-vertegenwoordiger Jaap van de Bunt: de 70e Volvo voor Donderwinkel en voor Jaap tevens de allerlaatste aflevering. Lees hier meer over deze aflevering en over de specificaties van de nieuwe Volvo truck.

Specificaties van deze Volvo FH 6x2 trekker

De Volvo FH 6x2 trekker worden voornamelijk ingezet voor het transport van verse en diepgevroren aardappelproducten in de Benelux met uitschieters naar Duitsland en Frankrijk. Om de chauffeurs van alle gemakken te voorzien zijn deze Volvo’s uitgerust met het Driver-pakket & Volvo Dynamic Steering.

Ook is de truck voorzien van een Turbo Compound motor. Dankzij die Turbo Compound produceert de D13TC-motor tot 300 Nm extra koppel. Naast deze brandstof besparende motor is de Volvo onder meer voorzien van nieuwe brandstofefficiënte achterassen en het uitgebreide Long Haul Fuel-pakket, met onder andere verbeterde I-See.

Jaap van de Bunt met pensioen

In 1990 werd de eerste Volvo FL6 bakwagen door Jaap van de Bunt afgeleverd aan de firma Donderwinkel en tot aan de dag van vandaag hebben er maar liefst 70 Volvo’s mogen volgen. Misschien wel de meest bijzondere aflevering vind vandaag plaats, want na deze levering Jaap gaat namelijk genieten van zijn verdiende pensioen!

Op 18 april 1988 Is Jaap begonnen als monteur en vervolgens doorgestroomd als verkoper bij Schotpoort, de voorvanger van Nijwa Doetinchem welke in 2013 is overgenomen door Paashuis Bedrijfswagens. Jaap is vele jaren het gezicht geweest van Volvo Trucks voor de regio Oost Gelderland, de Achterhoek.

Over Donderwinkel

Familiebedrijf Donderwinkel Steenderen werd in 1857 opgericht en het werk bestond destijds uit het egaliseren van dijken en het slepen van bomen uit bossen. Dit alles gebeurde met paard en wagen, tot in 1950 de eerste vrachtwagen werd aangeschaft. Hierdoor veranderde het bedrijf van een regionale- naar een landelijke speler. Van oudsher werd er voornamelijk stukgoed getransporteerd.

De afgelopen jaren is de focus volledig op koel en vriestransport komen te liggen, voor diverse opdrachtgevers worden met name verpakte levensmiddelen getransporteerd. Donderwinkel Steenderen telt vandaag de dag een wagenpark van 36 vrachtauto's, 55 trailers en tiental vaste charters staan onder leiding van Bas van Riel, de vijfde generatie. 

Bedankt Donderwinkel Steenderen

Bedankt voor weer een mooie aflevering Donderwinkel Steenderen! Veel kilometers rijplezier toegewenst met de nieuwe Volvo FH. Meer over onze Volvo Trucks afleveringen lezen, op zoek naar een truck die perfect is aangepast aan jouw wensen of weten wat Paashuis BV voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!