Vera is een autonome transportoplossing

Vera is ontworpen voor hoogfrequente transporten over vaste routes en relatief korte afstanden, waar grote volumes of goederen met grote precisie moeten worden geleverd, zoals in havens, fabrieksterreinen en grote logistieke centra. Dit betekent dat Volvo Trucks niet alleen een aanbieder van voertuigen is, maar ook van probleemloos goederentransport van de ene hub naar de andere.Het ontwerp uitgelegd

Emissievrij

Vera combineert automatisering, connectiviteit en elektromobiliteit. Omdat de oplossing geautomatiseerd is, kan deze dag en nacht worden ingezet, waardoor een continue goederenstroom wordt gecreëerd met een hogere leveringsprecisie. De elektrische aandrijflijn van Vera leidt bovendien tot minder lawaai, brandstofverbruik en uitstoot van schadelijke stoffen.

Vera is ontwikkeld voor een specifiek type toepassing, maar heeft de potentie om in de toekomst te worden uitgebreid naar andere type toepassingen. De uitdaging is dat elke toepassing uniek is en een unieke oplossing vereist, dus samenwerking met klanten is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling.
Vera's eerste opdracht

Vera's eerste opdracht

Bekijk de video

Hoe werkt Vera

Vera combineert de voordelen van drie grote technologische gebieden - automatisering, connectiviteit en elektromobiliteit - om optimale doorstroming in transport en logistieke operaties te creëren.

De voertuigen zijn uitgerust met geavanceerde systemen voor autonoom rijden. Deze zijn zo ontworpen dat ze hun actuele positie tot op enkele centimeters kunnen bepalen, tot in detail kunnen analyseren wat andere weggebruikers doen en daarop zeer nauwkeurig reageren. Elk voertuig werkt op lage snelheid om maximale veiligheid te garanderen.

De voertuigen zijn volledig elektrisch en hebben een laag geluidsniveau. De aandrijflijn en de accu zijn van hetzelfde type als die in de huidige elektrische trucks van Volvo Trucks worden gebruikt.
Vera
Elk voertuig is verbonden met een controlecentrum. Het transportcontrolecentrum bewaakt continu de transportvoortgang en controleert nauwkeurig de positie van elk voertuig, de staat van de accu, de inhoud van de lading, onderhoudsvereisten en andere parameters.

Vanuit het transportcontrolecentrum worden de snelheid en de voortgang aangepast om onnodig wachten te voorkomen en de leverprecisie te verhogen. Zo kan verspilling in de vorm van buffervoorraden worden geminimaliseerd en de beschikbaarheid vergroot. Voertuigen die op dezelfde route rijden, werken samen om een ​​optimale doorstroming te creëren.