Volvo FE

Volvo FE

Flexibele regiodistributie

Hoe effectief wilt u vandaag werken? De Volvo FE biedt het perfecte programma voor stedelijke en regionale distributie, lichte bouwtaken en utilities- en koeltransporten. Door onder andere het uitgebreide motorprogramma en de I-Shift-versnellingsbak is de Volvo FE zeer efficiënt en flexibel.

Minder stress en meer winst op

De Volvo FE is een van de beste distributietrucks ter wereld. U kunt deze rijden, zonder zorgen, want Paashuis Bedrijfswagens zorgt voor een optimale beschikbaarheid. Uitgaande van uw wensen en eisen stellen wij een totaaloplossing samen, compleet met servicecontracten, pakketten voor zuinig rijden, chauffeurstrainingen, wagenparkbeheer, financiële- en verzekeringsovereenkomsten.


Het Euro 6-motorenprogramma

Het motorenprogramma omvat een door Volvo ontwikkelde 8-liter motor met varianten van 250 pk tot 350 pk. Deze functioneren allemaal ook op HVO (synthetische diesel gemaakt van afval- en reststromen). De 320 pk-versie werkt ook op 100% biodiesel. Tot slot is er de gas aangedreven G9K, die rijdt op Compressed Natural Gas (CNG). 

De nieuwe motoren leveren een bredere, vlakkere koppelkromme met een snellere vermogensopbouw bij lagere toerentallen. Voor het rijden zelf betekent dit een snellere respons, een hogere gemiddelde snelheid en betere rijeigenschappen, met name in stedelijk verkeer.

Het Euro 6-motorenprogramma

Leverbaar met I-Shift

De Volvo FE is leverbaar met de geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak. I-Shift zorgt dat de motor te allen tijde optimaal werkt en verlicht zowel de fysieke als de mentale belasting voor de chauffeur. Het resultaat is een zuinige en comfortabele rit, zelfs in veeleisende stedelijke omgevingen.

Leverbaar met I-shift

Flexibeler dan ooit

Ook de PTO-opties bieden een flexibele keuze. Dat is begrijpelijk als je ziet hoeveel taken ermee moet worden uitgevoerd. Een compleet nieuw motorprogramma zorgt ook dat het juiste vermogen nooit een probleem is.

Flexibeler dan ooit

Veiliger rondom

Het werken in en rond de Volvo FE is veiliger dan ooit. Nieuwe voorzieningen zijn ESP (Electronic Stability Program), Adaptive Cruise Control, instelbare snelheidsbegrenzer, een ergonomisch verbeterde chauffeursstoel met geïntegreerde neksteun en veiligheidsgordel, en LED-dagrijverlichting.

Veiliger rondom

Grotere beschikbaarheid

De Volvo FE is ontworpen voor een betrouwbaarheid op de lange termijn en probleemloos eigendom. Dit wordt ondersteund door het Volvo Gold Contract met Telematic Gateway. Hiermee hebben de essentiële systemen van de truck een draadloze verbinding met Paashuis Bedrijfswagens. Dit betekent dat onderhoud alleen wordt uitgevoerd wanneer dat nodig is, waardoor de beschikbaarheid van het voertuig wordt geoptimaliseerd. Behalve een uniek onderhoudsschema op basis van individuele vereisten wordt de beschikbaarheid vergroot, zodat uw bedrijfsvoering nog efficiënter wordt.

Grotere beschikbaarheid

Het Euro 6-motorenprogramma

Het motorenprogramma van de Volvo FE omvat een door Volvo Trucks ontwikkelde 8-liter dieselmotor met varianten van 250 pk tot 350 pk, evenals een gas aangedreven G9K-motor met lage emissies. De nieuwe motoren leveren een bredere, vlakkere koppelkromme die bij lagere toerentallen een snellere vermogensopbouw levert. Dat betekent een snellere respons, een hogere gemiddelde snelheid en betere rijeigenschappen, vooral in stedelijk verkeer.


Leverbaar met I-Shift-versnellingsbak

De Volvo FE is leverbaar met de geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak. I-Shift zorgt dat de motor te allen tijde optimaal werkt en verlicht zowel de fysieke als de mentale belasting voor de chauffeur. Het resultaat is dat de chauffeur zuiniger en comfortabeler kan rijden, en dat zelfs in veeleisende stedelijke omgevingen.

Leverbaar met I-shift-versnellingsbak

Flexibeler dan ooit

Ook de PTO-opties bieden een flexibele keuze. Dat is begrijpelijk als je ziet hoeveel taken ermee moet worden uitgevoerd. Een compleet nieuw motorprogramma zorgt ook dat het juiste vermogen nooit een probleem is.


Achterassen

 • Enkele reductie
 • NaafreductieAchterassen

Comfort, net als thuis

Het is belangrijk dat u kunt profiteren van een comfortabele, ruime en veilige werkplek terwijl u op de weg zit. Daarom is het interieur van de nieuwe Volvo FE-cabines aangepast aan uw wensen, met uitstekende opbergmogelijkheden en ruimte om te ontspannen. Het exterieur is uiterst robuust gebouwd en stijlvol vormgegeven. Bovendien maken de ergonomisch geplaatste instrumenten en bedieningen dat het rijden en bedienen van de truck vergelijkbaar is met dat van een personenwagen.

Dagcabine

Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 1600 mm, breedte 2300 mm.

Comfortcabine

Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 2000 mm, breedte 2300 mm.

Slaapcabine

Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 2200 mm, breedte 2300 mm.

Low Entry Cab

Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 2200 mm, breedte 2300 mm.

Nieuw stoelontwerp

De nieuwe Volvo FE heeft een opnieuw ontworpen chauffeursstoel. Naast een hogere mate van veiligheid en een geïntegreerde nekondersteuning en veiligheidsgordel, is de stoel bekleed met duurzaam textiel en kleuren die prachtig harmoniëren met de rest van het interieur.

Nieuw stoelontwerp

Ergonomisch interieurontwerp

Het interieur van de cabine drukt in alle opzichten functionaliteit en esthetisch evenwicht uit. Met volop opbergvakken die perfect binnen bereik zijn geplaatst, hoeft u zich minder te verplaatsen in de cabine en wordt het werk minder vermoeiend. De Low Entry Cab is tevens verkrijgbaar met vlakke vloer, wat het bij laden en lossen in de binnenstad gemakkelijk maakt om aan de stoepzijde uit te stappen.

Ergonomisch interieurontwerp

Slim instrumentenpaneel

Soortgelijke ergonomische waarden kenmerken het instrumentenpaneel. Alle instrumenten en bedieningen hebben een intuïtief ontwerp en zijn slim geplaatst om efficiënt te kunnen werken, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid voor de chauffeur of voetgangers. En met het chauffeursgemak en de directe omgeving in het achterhoofd, is het ook goed te weten dat het instrumentenpaneel nu een AdBlue-meter en een meter voor dieselroetfilter bevat.

Ergonomisch interieurontwerp

Altijd op maat

Een stabiel, robuust chassis betekent dat de truck op meer plaatsen dan ooit kan komen, gemakkelijker en efficiënter. We mogen niet vergeten te vertellen dat de nieuwe Volvo FE op het menselijk vlak al even indrukwekkend is. Rijeigenschappen, een nieuwe stoel en zorgvuldig ontworpen cabine maken de wagen ideaal voor comfortabele, veilige activiteiten met vaak in- en uitstappen. Deze kenmerken zorgen dat de nieuwe Volvo FE een ‘ja’ scoort op een groter aantal uitdagingen. Goed nieuws voor u, geweldig nieuws voor uw bedrijf.


Robuust en flexibel

Vanuit technisch oogpunt zijn er allerlei redenen waarom Volvo-trucks en de nieuwe Volvo FE deze hoge niveaus van flexibiliteit kunnen bereiken. Robuust en stevig: het ’vierkante’ chassis en de vlakke kenmerken vereenvoudigen de carrosseriebouw. Uiteindelijk wordt op basis hiervan een oplossing ontworpen en gefabriceerd die voldoet aan de hoogste bedrijfseisen. Vaak laden en lossen, een constante noodzaak voor technische betrouwbaarheid en een strakke planning maken dat er in de dagelijkse routine van stedelijke of regionale distributie geen ruimte is voor concessies. Een absoluut vertrouwen in de truck, de uitrusting en de mogelijkheden zijn essentieel om uw werk veilig en comfortabel uit te voeren. In de nieuwe Volvo FE vindt u dit terug in elk detail.

Robuust en flexibel

Ook op gas

De Volvo FE is ook beschikbaar met een Euro 6-motor op gas. Dankzij de volledig automatische versnellingsbak biedt deze truck dezelfde hoge productiviteit en rijeigenschappen als een conventionele Volvo FE. Door de bougie technologie van de motor is deze truck bijzonder geschikt voor taken waarbij vaak moet worden gestart en gestopt. En als de truck op biogas rijdt, is de uitstoot van kooldioxide bovendien tot 70% lager dan van een dieseltruck. Dit is de nieuwe Volvo FE CNG, een milieuvriendelijk alternatief voor vuilniswagens en lokale distributietaken.

Ook op gas

Neem contact met mij op

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Ik wil een proefrit

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com


De Volvo FE

Cabines

Cabines
 • Dagcabine
 • Comfortcabine
 • Slaapcabine
 • Low Entry cab

Motoren

Motoren
 • D8K (250, 280, 320 of 350 pk)
 • G9K (320 pk)

Transmissie

Transmissie
 • I-Shift (Meer informatie)
 • Handgeschakelde versnellingsbak *
 • Volledig automatisch
* Niet voor Low Entry cab

Achterassen

Achterassen
 • Enkele reductie
 • Naafreductie