Volvo FH Electric

Volvo FH Electric

Perfecte distributie

Ontdek de mogelijkheden van de Volvo FH Electric: een krachtige, 100% elektrisch aangedreven truck. De FH Electric combineert de unieke kenmerken van de FH met het voordeel van zero-emission transport. De Volvo FH Electric biedt uitstekend comfort, een goed overzicht en perfecte rijprestaties. Maak kennis met de mogelijkheden van de Volvo FH Electric bij Paashuis Bedrijfswagens.


Actieradius tot 300 kilometer

Met de Volvo FH Electric verkleint u de ecologische voetafdruk van uw bedrijf en uw opdrachtgever.

  • GCW: tot 44 ton (voor Nederland tot 50 ton)
  • Tot 600 kW vermogen
  • Actieradius tot 300 kilometer

Haal het maximale uit de Volvo FH Electric

Voor een soepele overstap naar elektrisch transport staan we u met raad en daad bij. Het Gold-servicecontract omvat accucontrole en dankzij de predictive onderhoudsplanning zijn beschikbaarheid en leveringen gegarandeerd. U krijgt de beschikking over diensten om de mogelijkheden van de truck optimaal te benutten, zoals routeplanning, actieradius, plaatsbepaling, energiestatus en rapporten voor follow-up. Dit is gemakkelijk toegankelijk in de Volvo Connect-portal, direct naast de andere truck- en ondersteuningsfuncties. Routes kunnen tussen het kantoor en de cabine worden gedeeld, en via de app MyTruck kan de chauffeur eenvoudig de oplaadstatus bekijken, de standverwarming regelen en meer.

100% beschikbaarheid

Wat is de actieradius van een elektrische truck?

Accu’s zijn zwaar en vooral duur. Met meer accu’s rijden dan nodig is, is dus kostbaar en blijkt vooral ook onnodig. De beste elektrische truck is namelijk niet die met de grootste actieradius maar één die precies goed is voor het werk dat hij moet doen. Maar dat verschilt per segment. Zo heeft de Volvo FL Electric een actieradius tot 300 km voor distributietransporten.


Waarom nu gaan voor een elektrische truck?

Elektrische trucks zijn relatief nieuw. Instappen in een nieuw product brengt altijd risico’s met zich mee. Maar waarom is het goed om toch in het diepe te springen en nu al te gaan voor een elektrische truck? Niet alleen vereist het klimaatakkoord alternatieven voor diesel, ook bieden elektrische trucks grote (imago)voordelen ten opzichte van uw concurrentie.


Waarom zou ik elektrische trucks gebruiken voor stedelijk vervoer?

Ten eerste stoten ze geen uitlaatgassen uit. Het betekent dat u de luchtkwaliteit daadwerkelijk verbetert als u kiest voor een elektrische truck in plaats van een truck met verbrandingsmotor. In de tweede plaats zijn ze stiller. Geluidsvervuiling is een groeiend probleem in stedelijke gebieden, en elektrische trucks dragen bij aan stillere steden. Ten slotte is het rijden met een elektrische truck in stadsvervoer met veel starten en stoppen heel gemakkelijk.


Hoe gaat het opladen en bijladen van een elektrische truck?

Er zijn veel verschillende manieren om een elektrische truck op te laden. De meest gebruikte aansluiting voor het opladen van een elektrische truck is de CCS/Combo2-aansluiting (Combined Charging System with Type2). In de volksmond de Mennekes-stekker genoemd. Maar hoe zit het met het op- en bijladen van een heel wagenpark? En wat is de rol van intelligente laadsystemen?


Wat is de terugverdientijd van een elektrische truck?

De prijs voor een elektrische truck ligt momenteel nog zo’n drie à vier keer hoger dan een truck met een conventionele verbrandingsmotor. Feit is dus dat kiezen voor een elektrische truck op dit moment nog een hoge investering vormt en zeker niet een die nu al in een geldbedrag is terug te verdienen. Het betekent: investeren in de toekomst, investeren in een oplossing die CO2-neutraal is. Want hoe veel minder CO2 u uitstoot met een elektrische truck kunt u namelijk wél berekenen. Daarnaast zijn de voorspellingen over de TCO van elektrische trucks door de snel toenemende vraag wel erg positief.


Kunnen elektrische trucks iets dat andere trucks niet kunnen?

Ja, dat kunnen ze. Omdat ze geen uitlaatgassen uitstoten, zijn elektrische vrachtwagens inzetbaar op overdekte terminals en stedelijke gebieden waar nul uitstoot geldt. En omdat ze stiller zijn, zijn ze ook inzetbaar op tijdstippen waarop restricties voor de geluidsniveaus gelden, zoals 's nachts.


Is een elektrische truck veilig?

Net als alle overige voertuigen die op de Nederlandse wegen rijden, voldoen ook elektrische trucks aan alle wettelijke veiligheidsvoorschriften. Ze zijn dus veilig. Maar zijn er nog extra aandachtspunten op het gebied van veiligheid waarmee rekening kan worden gehouden?


Hoe is het om met een elektrische Volvo-truck te rijden?

Heel makkelijk. Achter het stuur heeft u meteen de beschikking over een hoog koppel en gelijkmatig vermogen. Ideaal voor transporten met veel starten en stoppen. Lage geluids- en trillingsniveaus zorgen daarnaast voor een aangename werkomgeving.


Zijn er beperkingen in het gebruik van de Volvo FL Electric en de Volvo FE Electric?

Ja, die zijn er. Onze elektrische trucks zijn vooralsnog bedoeld voor stedelijk gebruik waar de transportcycli voorspelbaar zijn, zoals distributie, afvalinzameling en lichte bouwtransporten. De ontwikkelingen gaan echter snel. Zo biedt Volvo Trucks vanaf 2021 een volledig elektrische range aan.


Wat is de rol van waterstof in elektrische trucks?

Duurzaamheid en CO2-reductie staan wereldwijd hoog op de agenda. De overgang naar elektrische voertuigen speelt daarin een grote rol en waterstof met brandstofcel maakt daar onderdeel van uit. In de basis is namelijk een elektrische truck nodig; een truck met een elektrische aandrijflijn.

Krachtige en soepele rijprestaties

Drie elektromotoren in combinatie met een I-Shift-versnellingsbak die is aangepast voor elektromobiliteit, zorgen voor een soepele en krachtige rijervaring. Het enorme vermogen tot 600 kW/816 pk en het koppel van 2400 Nm worden verwerkt door een uniek tractieregelingssysteem dat ook geschikt is voor glad wegdek. Er zijn verschillende rijmodi beschikbaar met de gewenste niveaus voor prestaties, comfort en energieverbruik. De zes accupacks leveren tot 540 kWh, wat een afdoende actieradius oplevert voor veel regionale transportopdrachten.

Eigenschappen Volvo FH Electric
Asconfiguraties Trekker: 4x2, 6x2.
Bakwagen: 4x2, 6x2, 6x4, 8x2, 8x4.
Alle assen met luchtvering
Cabines Alle cabinelengtes
Combinatiegewicht tot 44 ton
Laadvermogen 23 ton
Accucapaciteit 450-540 kWh
Actieradius Tot 300 km
Oplaadtijd (volledig opgeladen)              9,5 uur met wisselstroom (43 kW)
2,5 uur met gelijkstroom (250 kW)
Aandrijflijn Drie elektromotoren, I-Shift-versnellingsbak, twee vermogensniveaus (tot 800 pk)
Toepassingen Geschikt voor opbouw. Drie PTO's (elektrisch, mechanisch en transmissie)

Neem contact met mij op

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Proefrit aanvragen

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com


De Volvo FH Electric

Gewicht

Maximaal toelaatbaar

treingewicht (GCW) tot 44 ton

Vermogen

Tot 600 kW vermogen

actieradius

Actieradius tot 300 km

 
 

Deze elektrische trucks zijn verkrijgbaar

Paashuis Trucks Volvo FM electric model

Volvo FM Electric

Zwaar, lokaal transport en regionale distributie. Heeft een actieradius tot 300 km en maximaal treingewicht (GCW) tot 44 ton (voor Nederland tot 50 ton)

Meer informatie

Paashuis Trucks Volvo FH electric model

Volvo FH Electric

Nationaal vervoer en transport. Heeft een actieradius tot 300 km en maximaal treingewicht (GCW) tot 44 ton (voor Nederland tot 50 ton)

Meer informatie

Paashuis Trucks Volvo FMX electric model

Volvo FMX Electric

Bouwtransport en vervoer. Heeft een actieradius tot 300 km en heeft een maximaal treingewicht (GCW) tot 44 ton (voor Nederland tot 50 ton)

Meer informatie

Paashuis Trucks Volvo FE electric model

Volvo FE Electric

Regionale en stedelijke distributie en lichte bouwtransporten. Heeft een actieradius tot 300 km en een maximaal treingewicht (GCW) tot 16,7 ton

Meer informatie

Paashuis Trucks Volvo FL electric model

Volvo FL Electric

Regionale en stedelijke distributie, en afvalinzameling. Heeft een actieradius tot 200 km en maximaal treingewicht (GCW) tot 27 ton

Meer informatie

Meer weten? Paashuis Bedrijfswagens staat voor u klaar

Maak een afspraak met onze electromobility-experts en laat u bijpraten over alle mogelijkheden. Uw verkoopadviseur beantwoordt al uw vragen en laat u graag zien wat een elektrische Volvo-truck kan betekenen voor uw specifieke toepassing.