Volvo FH16

Volvo FH16

Volvo FH16 – perfecte balans tussen vermogen en comfort

Als alleen het beste goed genoeg is

De Volvo FH16 geeft u het vermogen dat nodig is om efficiënt te werken, en een comfortniveau dat het allemaal minder inspannend maakt. De Volvo FH16 is een icoon van de truckbranche en een betrouwbaar hulpmiddel. Hij is nu beter dan ooit. De truck kan een combinatiegewicht tot 325 ton aan.

De Volvo FH16 in het kort

 • Motorvermogen: 550–750 pk
 • Vijf cabineformaten
 • Diesel en HVO
 • Trekker of bakwagen

De kracht van evolutie

 • Op maat gemaakt voor uw productiviteit
 • Een chassis gemaakt voor uw werk
 • Vermogen afgestemd op uw opdrachten
 • Uitgebreide reeks services
 • Compromisloos comfort

Wij helpen u graag verder.

Cabineopties voor de Volvo FH16

 • Slaapcabine
 • Globetrotter-cabine
 • Lage slaapcabine
 • Globetrotter XL-cabine
 • Globetrotter XXL-cabine

Belangrijkste features van de Volvo FH16

Efficiënt vermogen voor elke behoefte

De D16-motor is voorzien van 550, 650 of 750 pk en een koppel tot 3550 Nm. De D16-motoren zijn efficiënter dan ooit en zorgen ervoor dat u zoveel mogelijk uit uw brandstof haalt.

Meer informatie.

Volvo Dynamic Steering

Perfecte stabiliteit, totale controle bij lage snelheden en minder belastend voor uw spieren. Volvo Dynamic Steering helpt ook om slippen en onbedoeld van rijbaan wisselen te voorkomen. U kunt uw stuurvoorkeuren instellen en zelfs besturing op afstand is mogelijk.

Adaptief grootlicht

U kunt nu rijden met het grootlicht ingeschakeld, waarbij de koplampen het licht automatisch aanpassen bij tegenliggers. Dit verbetert uw directe zicht en veiligheid in het donker.

Hulp nodig bij het samenstellen van uw nieuwe Volvo FH16?

Neem direct contact met ons op.


Services die uw bedrijf ondersteunen

Fleet management

Kennis is uw sleutel tot winstgevendheid. Onze fleet management-services geven u actuele informatie over uw chauffeurs en voertuigen. Profiteer van deze inzichten om uw kosten te beheren en uw productiviteit te maximaliseren.

Meer informatie over de mogelijkheden voor u?

Servicecontracten

Van gepland onderhoud tot maximale beschikbaarheid: een servicecontract houdt u op de weg. 

Meer weten over servicecontracten?

Uptime Care

Proactieve controle van onderhoudsbehoeften met een onderhoudsschema dat continu wordt bijgewerkt op basis van het werkelijke voertuiggebruik.

Meer weten over Uptime Care?

Neem contact met ons op.

Is de Volvo FH16 alleen gebouwd voor zware opdrachten?

Het vermogen en de capaciteit om extreem zware ladingen te vervoeren heeft de Volvo FH16 populair gemaakt voor bomen- en houttransport, mijnbouw en zwaar transport. Maar hij kan ook worden geconfigureerd als een snelle, comfortabele truck voor internationaal transport, om maar een voorbeeld te noemen.


Kan ik mijn Volvo FH16 met aandrijving op alle wielen krijgen?

Voor echt zware omstandigheden waarbij aandrijving op alle wielen nodig is, raden we de Volvo FMX aan. U kunt uw Volvo FH16 ook krijgen met een robuuste bogie met tandemstel, die een geweldige combinatie biedt van laadvermogen, tractie en brandstofefficiency.


Kan ik rechtop staan in de cabine van de Volvo FH16?

Dat hangt ervan af hoe lang u bent. Onze Globetrotter-cabine biedt een maximale stahoogte van 205 cm, maar als ruimte uw prioriteit heeft, kunt u kiezen voor de Globetrotter XL of de Globetrotter XXL-cabine. Ze bieden allebei een stahoogte van 220 cm. De laatste is voorzien van een breder bed en is onze ruimste keuze.


Hoe is het leven onderweg in de Volvo FH16?

Het is een van de meest comfortabele trucks die er zijn. U heeft veel ruimte, een comfortabel bed en een aangenaam klimaat, ongeacht de buitentemperatuur. Zelfs als u veel apparatuur inschakelt die veel stroom verbruikt, hoeft u zich de volgende ochtend geen zorgen te maken over de toestand van de accu, want de Volvo FH16 is leverbaar met dubbele accu's en afzonderlijke circuits voor verblijfsfuncties en de motor.


Kan mijn Volvo FH16 op alternatieve brandstoffen rijden?

Ja, dat kan! Al onze D16-motoren kunnen rijden op HVO en sommige op biodiesel. Afhankelijk van uw keuze kunt u uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleinen.

Maak kennis met de Volvo FH16.

Neem direct contact met ons op.

Evolutie voor zware omstandigheden

Het is de onderscheidende Volvo FH16 zoals u die kent: het vermogen en comfort zijn in perfecte balans. En toch is het duidelijk dat deze truck weer verder is geëvolueerd.

volvo-fh16-exterior-image-gallery-img4-750.jpg

Iconisch uiterlijk

De vorm van de Volvo FH16-cabine is vloeiender bij de hoeken, en de spleten tussen het bovenste en onderste frontgedeelte zijn kleiner om de aerodynamica en efficiency te verbeteren. De unieke grille van de Volvo FH16 heeft een afwerking in zilver, wat aangeeft dat dit iets speciaals is. Maar het duidelijkste teken van de evolutie is het ontwerp van de koplamp, die de Volvo FH16 zijn iconische uiterlijk geeft.

De opvallende lijnen van de koplamp volgen vloeiend de vorm van de cabine, lopen door in de afgeronde voorhoeken en strekken zich uit naar achteren langs de zijden van de cabine. De koplampen zijn voorzien van het zwarte thema van Volvo voor de FH16.


Geavanceerder dan ooit

Zelfs als de Volvo FH16 stilstaat, is het duidelijk dat deze truck tot de krachtigste trucks behoort die er zijn, en hij is geavanceerder dan ooit. De nieuwe koplampen zijn er in drie verschillende uitvoeringen. Ze zien er niet alleen goed uit, ze zitten ook vol met verbeterde functies die het leven onderweg veiliger en comfortabeler maken. Ook het Iron Mark aan de voorzijde is groter.


Details die het verschil maken

Koplampen

De iconische koplampen zijn verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen:

 • Eén gebaseerd op halogeentechnologie
 • Twee met LED-technologie

Ze hebben allemaal de karakteristieke V-vormige LED-dagrijverlichting. De halogeenunit is ontworpen voor verbeterde lichtprestaties. De twee andere uitvoeringen zijn volledig gebaseerd op LED-technologie, die verbeterde lichtprestaties en zicht bieden. De meest geavanceerde uitvoering biedt LED-verlichting met adaptief grootlicht dat uw zicht optimaliseert, zelfs bij tegenliggers.

Het uiterlijk van de Volvo FH16

De Volvo FH16 wordt geleverd met unieke exterieur-afwerking. Een Volvo FH16 met verzilverde, unieke grille en koplampen met een zwart thema. De truck heeft bumpers, spiegels en andere details allemaal gespoten in dezelfde carrosseriekleur. Er zijn honderden tinten om uit te kiezen. De instaptreden zijn voorzien van aluminium details. Desgewenst is er een meer standaard uitrustingsniveau beschikbaar met een zwarte grille, donkergrijze bumper, spiegels etc.

Voor zwaardere opdrachten

Kies de heavy duty-bumper als uw Volvo FH16 tegen een stootje moet kunnen. Deze is voorzien van het basisuitrustingsniveau met zwarte grille, donkergrijze bumper, spiegels etc., en de Volvo FH16-koplampen met het zwarte thema.

Kiezen voor veiligheid

De Volvo FH16 is zo veilig als u maar kunt zijn op wielen. Onze trucks in het algemeen, en onze cabines in het bijzonder, ondergaan uitgebreide tests. De Zweedse test voor cabinesterkte, de barrièretest, kanteltest, frontale impacttest en sledetest worden uitgevoerd met alle uitrusting binnenin gemonteerd en met gevulde opbergruimten. Om ervoor te zorgen dat u in echte verkeerssituaties goed wordt beschermd.

Wij helpen u graag bij het op maat maken van uw Volvo FH16.

Neem contact met ons op.


Exterieur van de Volvo FH16

Uw cabine, uw thuis

In de Volvo FH16 heeft u de touwtjes in handen en heeft u meer controle dan ooit tevoren. U voelt de vooruitgang zodra u de cabine van de Volvo FH16 instapt. Die is anders dan u gewend bent, maar toch heel vertrouwd. De tinten, materialen en afwerking zijn onmiskenbaar Volvo FH16.


Ga zitten en alles bevindt zich waar u het verwacht

Uw hand belandt als vanzelfsprekend op de I-Shift-versnellingshendel, netjes geïntegreerd in de stoel. Maar het complete dashboard is nieuw; ontworpen om u in staat te stellen uw handen aan het stuur te houden en uw ogen op de weg. U krijgt de volledige controle over alles wat u nodig heeft om het werk goed te doen. Het dashboard is volledig digitaal en biedt nieuwe mogelijkheden om uw werkomgeving in elke situatie aan uw eisen aan te passen.


Volledige controle

Een eenvoudig te gebruiken tractiecontrole geeft u betere tractie door deze met de klok mee te draaien, en op het instrumentendisplay heeft u volledige controle over de sperdifferentiëlen en belastingen op al uw assen.


Laat u helpen door een assistent

Het nieuwe side-display van negen inch geeft u controle over truckfuncties, waaronder maximaal acht camera's en apps. En met spraakbesturing in de cabine van de Volvo FH16 heeft u volop assistentie. Het unieke interieur van de Volvo FH16 bieden een hoog kwaliteitsniveau. Het is duidelijk dat dit een truck is met maximaal comfort.


I-Shift

Met I-Shift wordt elk schakelmoment perfect getimed. De versnellingshendel is geïntegreerd in de stoel en heeft een ergonomisch ontwerp dat gemakkelijk te gebruiken is en toch niet in de weg zit als u niet rijdt. Indien gewenst kunt u uw I-Shift bedienen met knoppen op het dashboard.


Dynamisch instrumentendisplay

Het hoofdkenmerk van het dashboard is het volledig digitale instrumentendisplay, dat kan worden aangepast aan uw voorkeuren, behoeften en transportopdrachten.


Volledige controle

De beelden op het side-display bekijken van maximaal acht camera's. U kunt continu uw truck, het verkeer en uw lading in de gaten houden.

Animatie van de camera van de Volvo FH16

Verhoog uw tractie

Als u meer tractie nodig heeft, draait u het intuïtieve bedieningselement in het tractieregelingspaneel met de klok mee om de sperdifferentieelfuncties op een logische, eenvoudige manier in te schakelen.

Meer weten over het interieur?

Neem contact met ons op.

Ontdek de features die de Volvo FH16 geschikt maken voor uw uitdagingen. Er zijn innovaties waardoor uw productiviteit toeneemt en het brandstofverbruik daalt. Een aantal zaken maken uw leven eenvoudiger en verbeteren uw rijervaring. En andere zullen u versteld doen staan.

De belangrijkste features van de Volvo FH16

Dashboard

Een volledig digitaal dashboard waarmee u de controle behoudt om uw werk nog beter te kunnen doen.

Adaptief grootlicht

Geoptimaliseerd zicht, ongeacht de omstandigheden.

I-See

De cruise control die vooruitdenkt. Onze nieuwste aanvulling op de I-Shift-software mag gerust revolutionair worden genoemd. U kunt daarmee tot 5% brandstof besparen.

I-Shift

De maatstaf voor de branche. Eenvoudig in gebruik en vol brandstofbesparende software. En in de uitvoering met kruipversnellingen kunt u met gemak extreme belastingen aan.

Volvo Dynamic Steering

De meest opvallende innovatie sinds de stuurbekrachtiging. Geniet van moeiteloos manoeuvreren met uiterste precisie.

Veiligheidssystemen voor de chauffeur

Uw veiligheid is onze prioriteit. Onze geavanceerde veiligheidssystemen helpen om ongevallen te voorkomen.

Liftbare tandemas

Gebruik de extra aandrijfas wanneer u die nodig heeft. En verminder uw brandstofverbruik en draaicirkel als u die niet nodig heeft.

Heavy duty-bumper

Ruw terrein of druk verkeer? De heavy duty-bumper beschermt uw nieuwe truck tegen krassen, deuken en kapotte koplampen.

Dubbel accusysteem

Het dubbele accusysteem zorgt voor veel leefcomfort in de cabine zonder dat het startvermogen van de truck in de problemen komt.

Camera's

Met maximaal acht camera's heeft u optimaal zicht rondom de truck.

Brandstofpakketten

Gemakkelijk brandstof besparen. Kies voor een pakket met producten en services voor zuinig rijden.

Meer weten over deze features?

Neem contact met ons op.

Uw rijdende hotelsuite

Wilt u in stijl overnachten, of wilt u gewoon een echt comfortabele cabine met veel ruimte? De Volvo FH16 zet de volgende stap in de evolutie van het leven onderweg. Hierin zit u comfortabel, ongeacht de omstandigheden buiten. Stap maar in!

360 beeld van de cabine van de Volvo FH16

Cabine ingericht naar uw wens

U heeft de keuze uit vijf verschillende cabineformaten voor optimale ruimte, al naar gelang uw wensen. De cabines geven allemaal een ruim gevoel, met licht van boven. Vier van de cabines zijn ruim genoeg om twee personen een comfortabele nachtrust te bieden, of u kunt gewoon in uw eentje genieten van de ruimte.


Lekker slapen

U krijgt ideale omstandigheden voor een goede nachtrust; een geïsoleerde cabine en verduisteringsgordijnen helpen u ongestoord te slapen. Het klimaatsysteem kan worden uitgerust met de geïntegreerde standkoeling I-Park Cool, om de hele nacht een perfecte temperatuur te behouden. Er is ook volop opbergruimte voor al uw spullen.

Verlichting, audio, entertainment en andere functies kunnen eenvoudig worden bediend vanaf het dashboard, het achterwandpaneel of met behulp van spraakbesturing. En dat is nog maar het begin. U kunt kiezen uit tal van andere accessoires die het leven onderweg nog comfortabeler maken.

Meer weten? Wij helpen u graag.


Zorgeloos met een dubbel accusysteem

Als u apparatuur inschakelt die stroom verbruikt, hoeft u niet langer de motor 's nachts stationair te laten draaien of midden in de nacht de accustatus te controleren. Een dubbel accusysteem betekent dat er geen compromissen nodig zijn tussen verblijfscomfort en startvermogen.


Een comfortabele nachtrust

Keuze uit pocketveringmatras of een schuimmatras. Hoe dan ook, u krijgt premium slaapcomfort. Voor een nog betere nachtrust kan het bed worden aangepast, bijvoorbeeld ter compensatie bij parkeren op een helling.


Twee koelkasten

Grote koelcapaciteit nodig? Geen probleem. U kunt de cabine van de Volvo FH16 krijgen met twee koelkasten. Een koelkast in de bovenste opbergruimte en een tweede onder het bed.

Klaar voor topcomfort? Wij helpen u de juiste keuzes te maken.

Neem contact met ons op.

Gepersonaliseerd voor uw productiviteit

U wilt een truck met een chassis dat is gebouwd voor het soort taken dat u ermee gaat uitvoeren. We passen uw chassis aan ter ondersteuning van het succes van uw werkzaamheden, met componenten en systemen die gegarandeerd nog vele jaren betrouwbaar werken. Dit is werkuitrusting waarop u kunt vertrouwen.


Geschikt voor veeleisende taken

Uw Volvo FH16 is een precisie-instrument voor op de weg. U kunt een truck met luchtvering krijgen, zowel voor veeleisend internationaal transport als voor bouwwerkzaamheden. En met Volvo Dynamic Steering zijn de bediening en uitstraling ongeëvenaard. We kunnen een Volvo FH16 voor u bouwen die klaar is voor extreme ladingen onder zware omstandigheden, of om lange ritten over de snelweg af te leggen. Ze hebben hetzelfde chassisconcept als uitgangspunt. De Volvo FH16 kan worden aangepast voor nagenoeg alles dat om veel vermogen en goede rijeigenschappen vraagt.


Vijf assen, rechtstreeks af fabriek

Zware ladingen vervoeren? U kunt een vijfassige truck krijgen die rechtstreeks af fabriek wordt geleverd. U heeft eerder uw truck en minder kosten voor aanpassingen. En u krijgt een truck met een volledige typegoedkeuring. U profiteert ook van een volledige Volvo-garantie en onze aftermarket ondersteuning, wat uw bedrijfskosten structureel kan verlagen.


Opties voor een snelle bouw

De talloze specificatie-opties zorgen ervoor dat de Volvo FH16 snel en eenvoudig kan worden voorbereid voor elk type opbouw. De nieuwe elektronische Bodybuilder Module is eenvoudig te gebruiken, terwijl u via VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) online toegang heeft tot alle vereiste technische tekeningen en bedradingsschema's. Alles om uw truck te kunnen perfectioneren.


Liftbare tandemas

Maak gebruik van de aslift, maar alleen wanneer u die nodig heeft. Met de liftbare tandemas kan de achterste aandrijfas worden ontkoppeld en omhoog worden gebracht. Net als bij een naloopas verkleint dit de draaicirkel aanzienlijk, zal de bandenslijtage minder zijn en het brandstofverbruik lager.

Krappere draaicirkel en minder slijtage

Onze gestuurde na- en voorloopassen maken uw truck wendbaarder dan ooit tevoren. De stuurhoeken ervan zijn tot 7 graden vergroot, wat resulteert in verbeterde manoeuvreerbaarheid en verminderde bandenslijtage.

Wij helpen u graag bij de configuratie van een chassis op maat.

Neem contact met ons op.


38 tons-bogie

Op zoek naar een duurzame oplossing waarmee u uw productiviteit kunt optimaliseren door meer lading te vervoeren? Ga voor onze heavy-duty bogie, die met gemak een tandemstelbelasting tot 38 ton aankan.

Chassis van de Volvo FH16

Gunstige rijeigenschappen

Tot 750 pk en een gigantisch koppel tot uw beschikking. En toch soepel en wendbaar, zelfs bij zware belasting onder veeleisende omstandigheden. Bovenop dit verfijnde vermogen zorgt de aandrijflijn van de Volvo FH16 dat u zoveel mogelijk uit uw brandstof haalt. Dankzij I-Shift worden alle schakelmomenten automatisch perfect getimed. Zo wordt onze technologie ingezet voor uw winstgevendheid. Wij kunnen de aandrijflijn afstemmen op uw behoeften.


Motoren

Het kloppende hart van de Volvo FH16-aandrijflijnen is onze D16 stap D-motor, verkrijgbaar met 550 pk, 650 pk of 750 pk. Met een puur koppel tot wel 3550 Nm.


Geweldig rijcomfort, laag brandstofverbruik

Ongeacht het vermogen heeft u de beschikking over een indrukwekkend koppel en over een breed toerenbereik; de koppelkromme is zeer vlak. U kunt zelfs bij beklimmingen in hoge versnellingen blijven, en profiteren van geweldig rijcomfort en een laag brandstofverbruik.


I-Shift: elk schakelmoment automatisch perfect getimed

I-Shift is een geautomatiseerde versnellingsbak die het rijden eenvoudiger, veiliger en comfortabeler maakt. Er hoeft niet te worden geworsteld met een zwaar koppelingspedaal en een versnellingshendel. Elk schakelmoment verloopt automatisch perfect getimed. Met een reeks softwarepakketten kunt u I-Shift precies afstemmen op uw behoeften.


Ontdek geavanceerde kruipversnellingen

Op de Volvo FH16 kunt u ook I-Shift met kruipversnellingen krijgen om het startvermogen onder slechte omstandigheden te verbeteren, met behoud van brandstofefficiency. Voeg de optie van ultralage kruipversnellingen en meerdere snelheden achteruit toe en u kunt zo traag als 0,5-2 km/u rijden met totale controle over uw motorkoppel.


Vermogen nodig?

Wij helpen u dit te optimaliseren voor uw behoeften.

Neem contact met ons op.

Alles wat u moet weten over de Volvo FH16, tot in de kleinste details.

Aandrijflijn

Specificaties over motoren, I-Shift (inclusief softwarepakketten), achterassen (waaronder overbrengingsverhoudingen), aandrijflijncombinaties en PTO's.

Meer over de aandrijflijn.


Chassis

Hier vindt u specificaties over chassishoogten, maximale belasting vooras, achtervering, hoogten koppelschotels, trekkers, chassisspecificaties en remmen.

Meer over het chassis.


Uitrustingspakketten

Bekijk specificaties over Fuel-pakketten, Volvo Gold Contract, Transport Efficiency-pakket, Driver-pakketten, Rest & Relax-pakketten, Active Safety-pakketten, Personal Safety & Security-pakket en nog veel meer.

Meer over de uitrustingspakketten?


Cabine

Bekijk specificaties voor cabine-afmetingen, cabinehoogten vanaf de grond en cabinevoorzieningen.


Meer features?

Wij kunnen u helpen met de juiste features voor uw behoeften.

Neem contact met ons op.