Volvo FL

Volvo FL

Perfecte distributie

Distributie in de binnenstad vraagt om een vrachtwagen met speciale kwaliteiten. Manoeuvreren wordt eenvoudig met de Volvo FL die nu leverbaar is als een 12-tons model met een motor met 4 cilinders. De truck combineert zorgeloos bezit met superieure rijeigenschappen voor de klasse van 12 tot 18 ton.

De Volvo FL is onder meer leverbaar in een versie van 12 ton met 4 cilinders. De truck is uitgerust met de krachtigste motor uit het segment (D5 met 240 pk), een geoptimaliseerde I-Sync-versnellingsbak en weegt 500 kg minder dan een vergelijkbaar voertuig met 6 cilinders. De truck kan de concurrentie makkelijker aan dankzij een grotere laadcapaciteit, betere rijeigenschappen en goede mogelijkheden om te manoeuvreren in drukke stadscentra.


Veilig

Het werken in en rond de Volvo FL is veiliger dan ooit. Voorzieningen als ESP (Electronic Stability Program), een ergonomisch verbeterde chauffeursstoel met geïntegreerde neksteun en veiligheidsgordel, en dagrijverlichting met ledlampen aan de voorkant in combinatie met achterlichten, maken de Volvo FL tot de veiligste in zijn klasse. Niet alleen is de veiligheid verbeterd voor chauffeurs, voetgangers en andere weggebruikers. Deze voorzieningen resulteren in minder ongelukken en daardoor minder uitval.

100% beschikbaarheid

Grote beschikbaarheid

De Volvo FL is ontworpen voor een betrouwbaarheid op de lange termijn en probleemloos eigendom. Dit wordt ondersteund door het Volvo Gold Contract dat verder is uitgebreid. Zo is er online verbinding met de werkplaats van Paashuis Bedrijfswagens, waardoor het onderhoud nog beter gepland kan worden.

100% beschikbaarheid

De perfecte aandrijving

Als het gaat om stedelijke transporten, krijgt de Volvo FL elke taak geklaard. Op tijd, elke keer weer. De efficiency en de betrouwbaarheid worden geleverd door de aandrijflijn van de FL: een combinatie van zuinige Volvo-motoren en de best mogelijke versnellingsbakken, allemaal aangepast aan uw specifieke vereisten.

De Volvo FL-motoren zijn ontwikkeld en gebouwd door Volvo. Ze leveren een indrukwekkend vermogen en koppel, en een nabehandelingssysteem dat voldoet aan de strengste voorschriften. Bovendien zijn de motoren uitgerust met kenmerken zoals gesloten carterventilatie, minimale olielekkage en een turbo met variabele geometrie, waardoor de turbo van de motor zich kan aanpassen aan de omstandigheden.

De perfecte aandrijving

Motoren:

 • D5K (210 of 240 pk)
 • D8K (250 of 280 pk)

Versnellingsbakken:

 • I-Sync (6 versnellingen)
 • Handgeschakeld (6 of 9 versnellingen)
 • Automatisch (6 versnellingen)

Achterassen:

 • Drie onderhoudsvrije solo-assen met enkele reductie, en een maximale asbelasting tussen 8,5 en 11,5 ton.
 • Enkele reductie (3 modellen)
 • Naafreductie (voor Volvo FL 4×4)

Met de automatische I-Sync-transmissie en de zes versnellingen van de Volvo FL (beschikbaar in twee uitvoeringen, zowel voor de D5K als de D8K) kunt u uw werk nu nog makkelijker uitvoeren. I-Sync biedt de luxe van schakelen zonder koppelingspedaal, wat rijden in de binnenstad, met veelvuldig starten en stoppen,gemakkelijkt. Aangepast aan distributieverkeer in de binnenstad, geoptimaliseerd voor uw comfort.

I-Sync-transmissie

Comfortabel door de stad

De Volvo FL-cabine is veiligheid, stijl en rijcomfort. De buitenkant van de Volvo FL-cabine is gemakkelijk te herkennen. Met de indrukwekkende, zwarte frontgrille trekt de wagen zeker de aandacht terwijl de aerodynamische lijnen en het slanke exterieur de chauffeur uitstekende rijeigenschappen en manoeuvreerbaarheid bieden. Afhankelijk van uw eisen zijn er drie afmetingen beschikbaar: de dagcabine, de comfortcabine en de manschappencabine.


Dagcabine

Interieur: hoogte 1605 mm,
lengte 1600 mm,
breedte 2100 mm.

Comfortcabine

Interieur: hoogte 1605 mm,
lengte 2000 mm,
breedte 2100 mm.

Manschappencabine

Interieur: hoogte 1605 mm,
lengte 2980 mm,
breedte 2100 mm.

Ergonomisch vormgegeven truck

Wanneer u in uw dagelijkse routine vaak in en uit uw voertuig moet stappen, is een handige, ergonomisch vormgegeven instap een must. Binnenin maakt een ruim en comfortabel interieur met goed afgestemde functies uw truck tot een ontspannen plek waarin het prettig werken is.

I-Sync-transmissie

Robuust chassis

Het chassis van de Volvo FL is voor slechts één doel geconstrueerd: flexibiliteit. En nu nog flexibeler dan ooit.

De Volvo FL is met zijn 4x2 of 4x4, een grote reeks modelcombinaties en een uitvoerige reeks specificaties gereed voor de stedelijke omgeving en elke denkbare taak. De chassisreeks is nu uitgebreid met onder andere lichtgewicht varianten van treingewichten vanaf 10 ton.  

Robuust chassis

 

Bodemvrijheid met Volvo FL 4x4

Speciaal is de 4x4 uitvoering. Deze beschikt over alle extra tractie en bodemvrijheid die u nodig heeft om ruwere omstandigheden met gemak aan te kunnen. Bij uitstek geschikt als servicetruck of speciaal aangepast voertuig voor gemeentelijke services.

4x4 uitvoering Volvo FL

Chassishoogten, bij benadering.

Low: 810-830 mm
Medium: 860 mm
High: 950 mm
X-High: 960 mm
XX-High: 1175 mm

Wielbases

3,250-6,800 mm

Het Volvo FL-chassis kan worden besteld met een standaardopstelling of worden aangepast aan uw specifieke eisen. Dankzij het VBI-systeem (Volvo Bodybuilder Instructions) worden de doorlooptijden voor de carrosseriebouwer verkort en krijgt u in de kortst mogelijke tijd de perfecte truck, met een perfecte opbouw die is aangepast aan uw specifieke bedrijfsactiviteit.

4x4 uitvoering Volvo FL

Neem contact met mij op

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

Ik wil een proefrit

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com


De Volvo FL

Cabines

Cabines
 • Dagcabine
 • Comfortcabine
 • Manschappencabine

Motoren

Motoren
 • D5K (210, 240 pk)
 • D8K (250, 280 pk)

Transmissie

Transmissie

Achterassen

Achterassen
 • Enkele reductie
 • Naafreductie