Volvo FM

Volvo FM

De Volvo FM - uw mobiele kantoor

Met het juiste materieel verlopen u uw dagelijkse werkzaamheden nog soepeler. De Volvo FM is de ideale werkplek voor chauffeurs waar uitstekend comfort wordt gecombineerd met flexibiliteit, gemak en uitstekend zicht.

Bestel uw truck - afgestemd op uw werkdag.

De Volvo FM in het kort

 • Motorvermogen: 330–500 pk
 • Zes cabineformaten
 • Diesel, biodiesel, LNG en HVO
 • Trekker of bakwagen

Kijk voor gedetailleerde info bij specificaties.


Afgestemd op uw productiviteit

 • Een chassis gemaakt voor uw werk
 • Vermogen afgestemd op uw opdrachten
 • Uitgebreide reeks services
 • De volgende stap in de evolutie
 • Een nieuw, modern profiel, beter in vorm dan ooit

Wij helpen u graag.

Neem contact met ons op over de Volvo FM.


Cabineopties voor de Volvo FM

 • Lage dagcabine
 • Lage slaapcabine
 • Dagcabine
 • Slaapcabine
 • Globetrotter-cabine
 • Manschappencabine
Cabineopties van de Volvo FM

Belangrijkste features van de Volvo FM

Een nieuwe standaard voor cabines

Werken was nog nooit zo comfortabel en veilig. De Volvo FM-cabine is compleet vernieuwd. Meer ruimte en goed zicht rondom maken een hoog werkcomfort met volledige controle mogelijk.

Volvo Dynamic Steering

Perfecte stabiliteit, totale controle bij lage snelheden en minder belasting voor uw spieren. Volvo Dynamic Steering helpt ook om slippen en onbedoeld van rijbaan wisselen te voorkomen. U kunt uw stuurvoorkeuren opgeven en zelfs besturing op afstand is mogelijk.

Neem de leiding

Met het unieke dashboard met het dynamische instrumentendisplay heeft u de touwtjes in handen, of u nu rijdt, laadt of navigeert. Welke informatie wordt gepresenteerd en hoe, hangt volledig af van de situatie en uw voorkeuren. Dit is vooruitgang voor chauffeurs.

Meer informatie over het interieur.


Services die uw bedrijf ondersteunen

Fleet management

Kennis is uw sleutel tot winstgevendheid. Onze fleet management-services geven u actuele informatie over uw chauffeurs en voertuigen. Profiteer van deze inzichten om uw kosten te beheren en uw productiviteit te maximaliseren.

Meer informatie over fleet management met Dynafleet?

Servicecontracten

Van gepland onderhoud tot maximale beschikbaarheid: een -servicecontract houdt u op de weg.

Meer weten over de mogelijkheden?

Uptime Care

Proactieve controle van onderhoudsbehoeften met een onderhoudsschema dat continu wordt bijgewerkt op basis van het werkelijke voertuiggebruik.

Meer weten over Uptime Care?

Neem contact met ons op.

Wat maakt de Volvo FM zo flexibel?

De truck kan op maat worden gemaakt voor een breed scala aan transportopdrachten. Er is niet alleen een groot aantal keuzes voor cabines en aandrijflijnen, maar het chassis kan ook worden geoptimaliseerd voor bijvoorbeeld transport in stedelijke omgevingen, zeecontainervervoer en bulk- en bouwtransport. De nieuwe Volvo FM-cabine biedt een eersteklas comfort voor regionaal en internationaal transport en in- en uitstappen gaat moeiteloos.


Kan ik mijn Volvo FM met aandrijving op alle wielen krijgen?

Desgewenst kunt u uw Volvo FM voorzien van een robuust tandemstel. Dit biedt een geweldige combinatie van laadvermogen, tractie en brandstofefficiency; vooral met de liftbare tandemas. Hiermee brengt u het ver onder zware omstandigheden. Maar als u echt een aangedreven vooras nodig heeft, raden we aan de Volvo FMX eens nader te bekijken.


Hoe ruim is de Volvo FM-cabine?

Het hangt af van welke versie u kiest. De dagcabines zijn zo ontworpen dat u voldoende ruimte heeft om te rijden en uw opdrachten te regelen, terwijl tegelijk de lengte van de laadbak wordt geoptimaliseerd. De slaapcabines en de Globetrotter-cabine bieden voldoende ruimte en veel comfort voor overnachtingen.


Wat is het verschil tussen de cabines van de Volvo FM en de Volvo FH?

De Volvo FM biedt een handige instap, wat geweldig is als u vaak moet in- en uitstappen. U zit ook dicht bij de grond met een zeer goed zicht direct rondom de truck. In de Volvo FH-cabine zit u hoger en heeft u meer ruimte en een vlakke vloer. De keuze is aan u en hangt samen met uw prioriteiten.


Kan mijn Volvo FM op alternatieve brandstoffen rijden?

Ja, dat kan! Al onze D11- en D13-motoren kunnen rijden op HVO en sommige op biodiesel. Bovendien bieden we twee motoren aan die op vloeibaar aardgas (LNG) of bio-LNG kunnen rijden, wat uw ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleint.


Vragen?

Wilt u met iemand praten over uw toekomstige truck? Of bent u klaar om te upgraden naar de nieuwe Volvo FM?

Neem contact met ons op.

Een sprong voorwaarts

De Volvo FM lijkt duidelijk op zijn grotere broer, maar is extra flexibel en wendbaar. Een nieuw modern profiel laat zien dat de truck beter dan ooit klaar is voor uw uitdagingen. Dit is een aantal stappen voorwaarts. Het nieuwe cabine-ontwerp staat meer rechtop, heeft meer binnenruimte, royale ramen en een lage deurlijn. De Volvo FM is glad langs de randen en de openingen tussen de boven- en onderzijde zijn tot een minimum beperkt om de aerodynamica en efficiency te verbeteren.

360 beeld van het cabine-exterieur van de Volvo FM

Koplampontwerp benadrukt iconische profiel Volvo FM

Een ander duidelijk teken van de evolutie van deze truck is het koplampontwerp, dat het iconische profiel van de Volvo FM benadrukt. De opvallende lijnen van de koplampen volgen vloeiend de vorm van de cabine, lopen door in de afgeronde voorhoeken en strekken zich uit naar achteren langs de zijden van de cabine.

Deze truck straalt in alles efficiency uit, zowel bij rijden met een hoog tempo als voor navigeren in drukke omgevingen. Bovendien maken details het verschil. Het Iron Mark aan de voorzijde is groter en de instaptreden zijn ingelegd met aluminium.


Een rechtopstaand profiel

De A-stijlen van de cabine staan rechtop. Gecombineerd met een grote voorruit, een lage deurlijn en moderne spiegels, betekent dit uitstekend zicht. Bovendien heeft u voldoende binnenruimte.

Meer informatie over de cabine >>

Gebouwd voor zicht

De achteruitkijkspiegels hebben een modern ontwerp met een slanke behuizing en goed geproportioneerde spiegelgebieden. Ze zijn onderverdeeld in secties om een royaal spiegelbeeld te combineren met minimale dode hoeken. Samen met het extra venster onder in de passagiersdeur krijgt u zo een geweldig zicht rondom uw truck.


Koplampen

De iconische koplampen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

 • Eén met halogeenlampen
 • Eén op basis van LED-technologie

Ze hebben beide de karakteristieke V-vormige LED-dagrijverlichting.


Kies uw uitrustingsniveau

U kunt kiezen uit twee verschillende exterieur-uitrustingsniveaus en honderden tinten. Het basisniveau wordt geleverd met een zwarte grille en donkergrijze bumper, spiegels, etc. Bij de uitgebreidere versie hebben ook bumpers, spiegels, instap, zonneklep de kleur van de carrosserie, met aluminium details op de instap en een zwarte grille.


Kiezen voor veiligheid

In de Volvo FM bent u zo veilig als maar mogelijk is op wielen. Onze trucks in het algemeen, en onze cabines in het bijzonder, ondergaan uitgebreide tests. De Zweedse test voor cabinesterkte, de barrièretest, kanteltest, frontale impacttest en sledetest worden uitgevoerd met alle uitrusting binnenin gemonteerd en met gevulde opbergruimten. Om ervoor te zorgen dat u in echte verkeerssituaties goed wordt beschermd.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Uw cockpit. En uw kantoor.

U heeft de leiding, en u bent ook degene die het werk moet uitvoeren. U kunt dat nu doen met meer controle, betere ondersteuning en meer ruimte dan ooit tevoren. Deze plek is op maat gemaakt voor u.

360 animatie van cabine-interieur van de Volvo FM

Ruime en lichte werkomgeving

Het gevoel van vooruitgang is duidelijk als u de Volvo FM instapt. Het is anders - maar toch heel vertrouwd. Het eerste dat opvalt, is dat het ruim en licht is. Het grotere dakluik laat meer licht van bovenaf binnen en versterkt het ruimtelijke gevoel. Ga zitten en alles bevindt zich waar u het verwacht.


Zicht van topniveau

Zet het stuur in de perfecte positie met de kantelfunctie en uw hand landt als vanzelf op de I-Shift-versnellingshendel, netjes geïntegreerd in de stoel. Het zicht rond de truck is van topniveau. De deurlijn is laag, de raamoppervlakken zijn royaal en elke hoek van de cabine is ontworpen om u de controle te geven.


Compleet nieuw dashboard

Het complete dashboard is nieuw en ontworpen om u in staat te stellen uw handen aan het stuur te houden en uw ogen op de weg. U krijgt de volledige controle over alles wat u nodig heeft om het werk goed te doen. Het dashboard is volledig digitaal en geeft nieuwe mogelijkheden om de werkomgeving in elke situatie aan uw eisen aan te passen.


Volledige controle

Het nieuwe side-display van negen inch geeft u controle over truckfuncties, zoals de maximaal acht camera's en apps. Zo houdt u ook volledige controle over uw assen en differentiëlen. Dit is het commandocentrum van uw mobiele kantoor. En met de spraakbesturing neemt het gemak toe.

Animatie van het dashboard van de Volvo FM

I-Shift

Met I-Shift wordt elk schakelmoment perfect getimed. De versnellingshendel is geïntegreerd in de stoel en heeft een ergonomisch ontwerp dat gemakkelijk te gebruiken is en toch niet in de weg zit als u niet rijdt.


Dynamisch instrumentendisplay

Het hoofdkenmerk van het dashboard is het volledig digitale instrumentendisplay, dat kan worden aangepast aan uw voorkeuren, behoeften en transportopdrachten.


Volledige controle

De cabine is gebouwd voor zicht. Voor nog meer controle kunt u maximaal acht camera's op de truck monteren en de weergave op het side display bekijken. U kunt zo continu uw truck, het verkeer in de buurt en uw lading in de gaten houden.

 

Ruimte en opslag

Alle Volvo FM-cabineversies bieden een ruimtelijk gevoel en slimme opslag voor de dingen die u nodig heeft. De opbergruimte achter in de dagcabines en de handige opbergruimte onder het bed in de slaapcabines zijn slechts enkele voorbeelden.


Uitrustingsniveaus

De werkplek voor de chauffeur straalt eersteklas kwaliteit uit, ongeacht het uitrustingsniveau. U heeft keuze uit drie uitrustingsniveaus: Robust, Dynamic en Progressive. De laatste wordt geleverd met stoelen in pluche of leer. Bovendien kunt u kiezen uit een breed scala aan tinten. U vindt zeker iets in uw stijl.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Ontdek de features die de Volvo FM geschikt maken voor uw uitdagingen. Er zijn tal van innovaties waardoor uw productiviteit toeneemt en het brandstofverbruik daalt. Een aantal zaken maken uw werk eenvoudiger en verbeteren uw rijervaring. En andere zullen u versteld doen staan. Hier volgt een selectie van de belangrijkste features van de Volvo FM.

I-Shift

De maatstaf voor de branche. Eenvoudig in gebruik en vol brandstofbesparende software. En de Dual Clutch-uitvoering, geïnspireerd door de racewagenwereld: de eerste in zijn soort voor zware trucks. Even eenvoudig als geniaal.


Dashboard

Een volledig digitaal dashboard waarmee u de controle behoudt om uw werk nog beter te kunnen doen.


I-See

Een cruise control die vooruitdenkt. Onze nieuwste aanvulling op de I-Shift-software mag gerust revolutionair worden genoemd. U kunt daarmee tot 5% brandstof besparen.


Liftbare tandemas

Gebruik de extra aandrijfas wanneer u die nodig heeft. En verminder uw brandstofverbruik en draaicirkel als u die niet nodig heeft.


Volvo Dynamic Steering

De meest opvallende innovatie sinds de stuurbekrachtiging. Geniet van moeiteloos manoeuvreren met uiterste precisie.


Veiligheidssystemen voor de chauffeur

Uw veiligheid is onze prioriteit. Onze geavanceerde veiligheidssystemen helpen om ongevallen te voorkomen.


Camera’s

Met maximaal acht camera's heeft u de controle over het gebied rondom de truck.


De brandstofpakketten

Gemakkelijk brandstof besparen. Voeg het pakket toe met producten en services voor zuinig rijden.

Meer weten over de mogelijkheden om brandstof te besparen?

Neem contact met ons op.


Dubbel accusysteem

Het dubbele accusysteem zorgt voor veel leefcomfort in de cabine zonder dat het startvermogen van de truck in de problemen komt.

Meer features?

Wij kunnen u helpen met de juiste features voor uw behoeften.

Neem contact met ons op.

Optimaliseer uw werkzaamheden

De Volvo FM kan elke taak aan, of het nu gaat om stedelijke omgevingen, internationaal transport, het oppakken van containers in havens, het navigeren op bouwplaatsen of het maximaliseren van chemische ladingen. Het is waarschijnlijk ons meest veelzijdige truckmodel. Dit zijn de redenen:

 • Zes cabineformaten
 • Twee, drie, vier of vijf assen
 • Extra laag tot hoog chassis
 • Aandrijflijnen met verschillende brandstofalternatieven en een breed scala aan aandrijflijnopties
 • Met de bijna eindeloze lijst met keuzes en opties voor het uiterst flexibele Volvo Trucks-chassis kunt u de Volvo FM aan uw specifieke behoeften aanpassen

Leefruimte of ruimte voor uw lading?

Kies de dagcabine als u op zoek bent naar een ergonomische werkplek met de mogelijkheid om elke centimeter van uw truck te gebruiken voor lading. Kies voor de lage versie als u opdrachten hebt met een beperkte voertuighoogte. Of kies een van de slaapcabines of de Globetrotter als u de cabine nodig heeft om te rusten of te overnachten. De Volvo FM doet het allemaal.


Laadvermogen

Wilt u een zware lading kunnen vervoeren zonder verlies van wendbaarheid? Bekijk dan onze tridem-assen: de wendbare 8×2 of 8×4 als u meer tractie nodig heeft.Meer over het chassis van de Volvo FM

Meer over het chassis van de Volvo FM.


Lichtgewicht-trucks

Bent u op zoek naar een laag voertuiggewicht om uw laadvermogen te vergroten en uw productiviteit te verhogen? Wat dacht u van een Volvo FM-trekker met een gewicht van 6 ton? We kunnen uw Volvo FM voorzien van lichtgewicht-componenten en u een duurzame oplossing bieden.


Verhoog uw tractie

Als u meer tractie nodig heeft, draait u het intuïtieve bedieningselement in het tractieregelingspaneel met de klok mee om de sperdifferentieelfuncties op een logische, eenvoudige manier in te schakelen.

 

De beste vriend van de carrosseriebouwer

Bent u van plan om een speciaal gebouwde truck te kopen voor een geavanceerde opbouw? Gaat u in gesprek met een carrosseriebouwer? Dan is het goed om te weten dat de Volvo FM hiervoor speciaal is gemaakt. De carrosseriebouwer krijgt via Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) toegang tot alle informatie en ondersteuning die nodig is. We staan voor u klaar!


Vermogen voor uw bedrijf

U heeft de keuze uit D11-motoren met 330 tot 460 pk of de D13-motoren met 420 tot 500 pk.


Wilt u uw CO2-voetafdruk minimaliseren?

Kijk dan eens naar Volvo FM LNG


U zult zeker een uitvoering vinden met het juiste vermogen voor uw bedrijf.


Flexibel genoeg?

Wij kunnen u helpen om de FM aan uw behoeften aan te passen.

Neem contact met ons op.

De juiste truck voor de opdracht

Ongeacht uw transportbehoeften wilt u een truck met een chassis dat is gemaakt om het soort taken aan te kunnen dat u ermee gaat uitvoeren. Misschien heeft u een speciale opbouw nodig voor uw werkzaamheden? We passen uw chassis aan zodat u met succes uw werkzaamheden kunt uitvoeren, met componenten en systemen die gegarandeerd nog vele jaren betrouwbaar werken. Op deze uitrusting kunt u rekenen.


Ongeëvenaarde bediening en uitstraling

Of u nu met hoge snelheden rijdt of rond laadperrons moet manoeuvreren, de Volvo FM is een precisie-instrument die u helpt om uw werk goed te doen. U kunt een truck met luchtvering krijgen, zowel voor regionaal transport als voor bouwtransport. En met Volvo Dynamic Steering zijn de bediening en uitstraling ongeëvenaard. U kunt uw Volvo FM krijgen in de vorm van een lichtgewicht-trekker voor gebruik op de weg of als een vrachtwagen met maximaal vijf assen die klaar is voor een geavanceerde opbouw. Ze hebben hetzelfde chassisconcept als uitgangspunt. Dit maakt de Volvo FM tot een zeer veelzijdige truck, gebouwd volgens uw specificaties.


Voorassen met 10 ton

Zwaar beladen? Geen probleem. De Volvo FM is ontworpen voor hoge asbelastingen. Ongeacht of u bladvering of luchtvering kiest, de vooras kan tot 10 ton op een enkele as dragen. En 20 ton op dubbele voorassen. Zo optimaliseert u uw marges en kunt u eenvoudiger zware of ongelijk verdeelde ladingen verwerken.


Liftbare tandemas

Maak gebruik van de as wanneer u die nodig heeft. Met de liftbare tandemas kan de achterste aandrijfas worden ontkoppeld en omhoog worden gebracht tijdens het lossen. Net als bij een naloopas verkleint dit de draaicirkel aanzienlijk, slijten uw banden minder snel en daalt het brandstofverbruik.


Vijf assen, rechtstreeks af fabriek

Zware ladingen vervoeren? U kunt een vijfassige truck krijgen die rechtstreeks af fabriek wordt geleverd. U heeft eerder uw truck en minder kosten voor aanpassingen. En u krijgt een truck met een volledige typegoedkeuring voor het voertuig. U profiteert ook van een volledige Volvo-garantie en onze aftermarket ondersteuning, wat uw bedrijfskosten structureel kan verlagen.


Lichtgewicht voor meer laadvermogen

Op zoek naar een laag chassisgewicht en een hoog laadvermogen in een comfortabel rijdende truck? Bekijk de lichtgewicht GRAS-G4 luchtvering achter, in een uitvoering met 4×2 of 6×2.


Opties voor een snelle opbouw

De talloze specificatie-opties zorgen ervoor dat de Volvo FM snel en eenvoudig kan worden voorbereid voor elk type opbouw. De nieuwe elektronische Bodybuilder Module is eenvoudig te gebruiken, terwijl u via VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) online toegang heeft tot alle vereiste technische tekeningen en bedradingsschema's. Alles om uw truck te kunnen perfectioneren.


Kleinere draaicirkel en minder slijtage

Onze gestuurde na- en voorloopassen maken uw truck wendbaarder dan ooit tevoren. De stuurhoeken ervan zijn tot 7 graden vergroot, wat resulteert in verbeterde manoeuvreerbaarheid en verminderde bandenslijtage.

Ontdek het volledige potentieel van de Volvo FM.

Neem contact met ons op.


Het chassis van Volvo FM

Kracht ontmoet precisie

De juiste kracht en controle voor het werk dat u doet en de plaatsen waar u naartoe gaat. U kunt nu de Volvo FM-aandrijflijn preciezer dan ooit aanpassen. U krijgt de kracht om het werk soepel te laten verlopen en wij zorgen dat het brandstofverbruik zo efficiënt mogelijk is. Haal er meer uit dan u erin steekt. Dat is winstgevendheid. Wij stemmen de aandrijflijn afstemmen op uw behoeften.


Motoren

De kern van de Volvo FM-aandrijflijnen wordt gevormd door onze D11 stap D-motorreeks (330 pk, 380 pk, 430 pk of 460 pk) of de D13 stap D-motorreeks (420 pk, 460 pk of 500 pk). Er zijn ook LNG-motoren met 420 of 460 pk. Welke past het beste bij u en uw bedrijf?


Elk schakelmoment perfect getimed

I-Shift is een geautomatiseerde versnellingsbak die het rijden eenvoudiger, veiliger en comfortabeler maakt. Er hoeft niet te worden geworsteld met een zwaar koppelingspedaal en een versnellingshendel. Elk schakelmoment verloopt automatisch perfect getimed. Met een reeks softwarepakketten kunt u I-Shift afstemmen op uw eisen. Voor de Volvo FM is I-Shift ook verkrijgbaar met kruipversnellingen of met I-Shift Dual Clutch (dubbele koppeling).


Alternatieve brandstoffen

Als u uw ecologische voetafdruk echt wilt verkleinen, kiest u voor de Volvo FM LNG. Die rijdt op LNG of bio-LNG, waardoor een volledig fossielvrije operatie mogelijk is. Bovendien zijn al onze dieselmotoren geschikt voor zowel diesel als HVO. Wilt u op biodiesel rijden? Er zijn speciale uitvoeringen van de Volvo FM die dit mogelijk maken.


Rijeigenschappen

Welke motor u ook kiest voor uw Volvo FM, u heeft de beschikking over een indrukwekkend koppel en een breed toerenbereik. Dit resulteert in uitstekende rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik.

Kracht nodig?

Wij helpen u graag.

Neem contact met ons op.

Aandrijflijn

Alles wat u moet weten over de Volvo FM, tot in de kleinste details. Ook vindt u specificaties over motoren, I-Shift (inclusief softwarepakketten), achterassen (waaronder overbrengingsverhoudingen), aandrijflijncombinaties en PTO's.

Meer over de aandrijflijn.


Chassis

Hier vindt u specificaties over chassishoogten, maximale belasting vooras, achtervering, hoogten koppelschotels, trekkers, chassisspecificaties en remmen.

Meer over het chassis.


Uitrustingspakketten

Bekijk specificaties over Fuel-pakketten, Volvo Gold Contract, Transport Efficiency-pakket, Driver-pakketten, Rest & Relax-pakketten, Active Safety-pakketten, Personal Safety & Security-pakket en nog veel meer.

Meer weten?

Neem contact met ons op.


Cabine

Bekijk specificaties voor cabine-afmetingen, cabinehoogten vanaf de grond en cabinevoorzieningen.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Een Volvo FM. Maar 20% minder CO2

Een truck voor zware regionale werkzaamheden. De truck rijdt en presteert zoals u gewend bent van de Volvo FM. Maar met een kleinere ecologische voetafdruk plus het potentieel voor lagere brandstofkosten. En dat gaat niet ten koste van de rijeigenschappen of productiviteit.


Kenmerken van de Volvo FM LNG

 • G13C Euro 6
 • 420 pk/2100 Nm of 460 pk/2300 Nm
 • I-Shift
 • Trekker of bakwagen
 • 4×2, 6×2 of 6×4
 • Actieradius tot 1000 km

De belangrijkste redenen om te kiezen voor de Volvo FM LNG

 • Rijdt en presteert als een diesel
 • De aandrijflijn in onze LNG-trucks is gebaseerd op onze befaamde motortechnologie
 • Geen enkel merk levert iets dat in de buurt komt.
 • De truck levert dezelfde prestaties, maar met 20% minder CO2-uitstoot*.

Verlaag uw brandstofkosten

De Volvo-LNG-trucks zijn net zo zuinig als hun tegenhangers op diesel. Maar omdat LNG vaak goedkoper is, is dit een prachtige mogelijkheid om uw brandstofkosten te verminderen.


Verklein uw ecologische voetafdruk

Dezelfde transporten bij dezelfde snelheid. Maar met een 20% kleinere CO2-voetafdruk*. Wanneer u de lat hoog legt voor uw milieudoelen, heeft u met Volvo FM LNG meteen een voorsprong. En als u nog hoger mikt, kiest u in de toekomst voor bio-LNG om uw uitstoot tot wel 100% te verminderen*. Een grote stap naar nul CO2-uitstoot.


Kies voor een solide oplossing

De motor vormt het hart van elke truck. De LNG-motor is gebaseerd op onze ultramoderne D13K-motor. Maar we zijn nog iets verder gegaan, met innovatieve oplossingen voor het rijden op LNG. Het resultaat? De G13C-motor is net zo efficiënt als een diesel. En u mag dezelfde onderhoudsintervallen, betrouwbaarheid en prestaties verwachten.


Onderscheid u van de concurrentie

Vragen uw klanten om duurzame transport? Goed. De Volvo FM LNG zorgt meteen voor 20% minder CO2-uitstoot*. En u hoeft niet eens te schipperen met laadvermogen of productiviteit. En trouwens ook niet als het gaat om uw concurrentiepositie.

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd.

Meer over de Volvo FM LNG.