Volvo FMX

Volvo FMX

Afgestemd op uw productiviteit

De Volvo FMX levert altijd, op verharde wegen en in ruw terrein. Sommige opdrachten moeten soepel verlopen, zelfs onder uitdagende omstandigheden. De Volvo FMX is de meest robuuste bouwtruck van Volvo Trucks. De FMX kan de moeilijkste opdrachten eenvoudig aan, of er nu een weg is of niet. Pas de truck aan voor uw behoeften en de omstandigheden waarmee u te maken heeft.


De Volvo FMX in het kort

 • Motorvermogen: 330–540 pk
 • Zes cabineformaten
 • Diesel, biodiesel, en HVO
 • Bodemvrijheid tot 300 mm

Meer over de specificaties.


Uitgebreide reeks services

   • Haal nog meer uit uw werkzaamheden
   • Geavanceerder en overtuigender dan ooit
   • Een chassis gemaakt voor uw werk
   • Vermogen afgestemd op uw opdrachten

Wij helpen u graag op weg.

Neem contact met ons op over de Volvo FMX.


Belangrijkste features van de Volvo FMX

Een nieuwe norm in de bouw

Werken in uitdagende omgevingen was nog nooit zo comfortabel en veilig. De Volvo FMX-cabine is totaal vernieuwd. Hij heeft meer ruimte, duidelijk zicht rondom en een volledig nieuw dashboard.

Meer over het interieur.

Volvo Dynamic Steering

Perfecte stabiliteit, totale controle bij lage snelheden en minder belastend voor uw spieren. Volvo Dynamic Steering vangt de meeste klappen en schokken op bij het rijden op oneffen oppervlakken. Het helpt ook slippen en onbedoeld van rijbaan wisselen voorkomen. Verder kunt u persoonlijke voorkeuren opgeven en het stuur op afstand bedienen.

38 tons-bogie

Meer lading vervoeren en uw productiviteit maximaliseren. Ga voor de heavy-duty bogie, die met gemak een tandemstelbelasting tot 38 ton aankan.

Meer over het chassis.


Hulp nodig bij het samenstellen van uw nieuwe Volvo FMX? Wij helpen u graag.

Services die uw bedrijf ondersteunen

Fleet management

Kennis is uw sleutel tot winstgevendheid. Onze fleet management-services geven u actuele informatie over uw chauffeurs en voertuigen. Profiteer van deze inzichten om uw kosten te beheren en uw productiviteit te maximaliseren.

Meer weten over fleet management met Dynafleet?


Servicecontracten

Van gepland onderhoud tot maximale beschikbaarheid: een servicecontract houdt u op de weg.
 

Meer weten over onze servicecontracten?


Uptime Care

Proactieve controle van onderhoudsbehoeften met een onderhoudsschema dat continu wordt bijgewerkt op basis van het werkelijke voertuiggebruik.

Meer over Uptime Care?

Neem contact met ons op.

Wat maakt de Volvo FMX zo robuust?

Al onze trucks worden gebouwd met componenten van hoge kwaliteit zodat we u een efficiënte en duurzame truck kunnen bieden, die is geoptimaliseerd voor uw gebruik. Bovendien heeft de Volvo FMX een cabine-exterieur dat zware omstandigheden aan kan zonder beschadigd te raken. Het robuuste front met een steile oploophoek, de beschermingsplaat en de stalen bumper die de koplampen en andere componenten beschermen, zijn slechts enkele voorbeelden. De grote bodemvrijheid en stevige as-installaties zijn andere voorbeelden.


Kan ik mijn Volvo FMX met aandrijving op alle wielen krijgen?

Natuurlijk kan dat. U kunt de truck krijgen met één, twee of drie aangedreven assen. Dat houdt in dat de truck leverbaar is in een 4×4- of 6×6-configuratie. Bovendien is de truck leverbaar in een 8×6-combinatie als u zware ladingen onder moeilijke omstandigheden moet vervoeren. Heeft u meer laadvermogen nodig, dan is een configuratie van 10×4 en 10×6 beschikbaar.


Hoe ruim is de cabine van de Volvo FMX?

Dit hangt af van welke uitvoering u kiest. Maar over het algemeen zijn de cabines ruimer dan op de vorige Volvo FMX. De dagcabine is zo ontworpen dat u voldoende ruimte heeft om prettig te kunnen werken, terwijl tegelijk de lengte van de laadbak wordt geoptimaliseerd. De slaapcabine en de Globetrotter-cabine bieden voldoende ruimte en veel comfort voor overnachtingen.


Kan mijn Volvo FMX op alternatieve brandstoffen rijden?

Ja, dat kan! Al onze D11- en D13-motoren kunnen rijden op HVO en sommige op biodiesel. Neem contact met ons op voor de details.

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Geëvolueerd voor uitdagingen

Was u al liefhebber van het ontwerp van de Volvo FMX, dan zal de nieuwste evolutie u niet teleurstellen. De truck heeft een geheel nieuw, modern profiel, dat geavanceerder en overtuigender is dan ooit. Klaar voor de meest uitdagende opdrachten.

360 graden animatie FMX

Iconisch profiel verder versterkt

De cabine heeft een nieuw ontwerp met een rechtopstaand profiel, meer binnenruimte, royale ramen en een lage portierlijn. Het lagere front versterkt samen met de stijlvolle V-vormige koplampen het iconische robuuste profiel. De opvallende lijnen van de koplampen volgen vloeiend de vorm van de cabine, lopen door in de afgeronde voorhoeken en strekken zich uit naar achteren langs de cabine. Het robuuste front beschermt, is duurzaam en eenvoudig te vervangen.


Details die het verschil maken

 • Het Iron Mark aan de voorzijde is groter.
 • De instaptreden hebben een nieuw robuust ontwerp met een duurzaam antislipoppervlak.
 • Boven op de cabine vormt een stalen dakluik een extra bescherming in zware werkomgevingen.

Een rechtopstaand profiel

De A-stijlen van de cabine staan rechtop. Gecombineerd met een grote voorruit, een lage portierlijn en moderne spiegels, levert dit uitstekend zicht op in drukke omgevingen, evenals voldoende binnenruimte.


Geweldig zicht rondom uw truck

De achteruitkijkspiegels hebben een modern ontwerp met een slanke behuizing en goed geproportioneerde spiegelgebieden. Ze zijn onderverdeeld in secties om een royaal spiegelbeeld te combineren met minimale dode hoeken. U heeft een geweldig zicht rondom uw truck.


Koplampen

De iconische koplampen zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

 • Eén met halogeenlampen
 • Eén op basis van LED-technologie

Ze hebben beide de karakteristieke V-vormige LED-dagrijverlichting.


Kies uw uitrustingsniveau

U heeft de keuze uit twee verschillende uitrustingsniveaus voor het exterieur en honderden tinten voor uw Volvo FMX. Het basisniveau wordt geleverd met een zwarte grille, donkergrijze spiegels, instap, zonneklep en andere details. De uitgebreide versie heeft een instap, zonneklep en andere details in de kleur van de carrosserie, aluminium details op de instap en een zwarte grille.


Kiezen voor veiligheid

De Volvo FMX is ontworpen voor veiligheid, zelfs in zware omstandigheden. Onze trucks in het algemeen, en onze cabines in het bijzonder, ondergaan uitgebreide tests. De Zweedse test voor cabinesterkte, de barrièretest, kanteltest, frontale impacttest en sledetest worden uitgevoerd met alle uitrusting en met gevulde opbergruimten. Om ervoor te zorgen dat u in echte verkeerssituaties goed wordt beschermd.

Meer weten over de Volvo FMX?

Neem contact met ons op.

Exterieur van de Volvo FMX

Gereed voor actie en geschikt om te pauzeren

Achter het stuur van de Volvo FMX heeft u de touwtjes in handen. U heeft meer controle, betere ondersteuning en meer ruimte dan ooit tevoren. Deze plek is afgestemd op uw productiviteit.

360 graden rondkijken in de cabine

Ruime en lichte cabine

Stap in de cabine van de Volvo FMX en u voelt zich thuis. De cabine biedt meer ruimte en licht. Als u eenmaal zit, bevindt alles zich waar u het verwacht. Zet het stuur in de perfecte positie met de kantelfunctie en uw hand landt als vanzelf op de nieuwe I-Shift-versnellingshendel, netjes geïntegreerd in de stoel.


Uitstekend zicht rondom de truck

Het zicht rondom de truck is van topniveau. De portierlijn is laag, de raamoppervlakken zijn royaal en elke hoek van het interieur is ontworpen om u de controle te geven. Bovendien is het gehele dashboard nieuw, ontworpen zodat u uw handen aan het stuur kunt houden en uw aandacht op de weg. Hiermee krijgt u de volledige controle over alles wat u nodig heeft om uw werk nauwkeurig en efficiënt uit te voeren.


Creëer de werkomgeving die voldoet aan uw eisen

Het instrumentenpaneel is volledig digitaal en biedt nieuwe mogelijkheden om de werkomgeving in elke situatie aan uw eisen aan te passen. Het nieuwe side-display van negen inch geeft u controle over truckfuncties, zoals de camera’s om alles rondom de truck te kunnen zien en het regelen van de tractie. En met de spraakbesturing in de cabine van de Volvo FMX heeft u volop assistentie.


Keuze uit drie uitrustingsniveaus

Het interieur straalt eersteklas kwaliteit uit, ongeacht het uitrustingsniveau. U heeft de keuze uit drie uitrustingsniveaus: Robust, Dynamic en Progressive. De laatste wordt geleverd met stoelen in pluche of leer. Bovendien kunt u kiezen uit een breed scala aan tinten.

Animatie van het dashboard van Volvo FMX

Verhoog uw tractie

Als u meer tractie nodig heeft, draait u het intuïtieve bedieningselement in het tractieregelingspaneel met de klok mee om de sperdifferentieelfuncties en aangedreven vooras op een logische, eenvoudige manier in te schakelen.


Dynamisch instrumentendisplay

Het hoofdkenmerk van het dashboard is het volledig digitale instrumentendisplay, dat kan worden aangepast aan uw voorkeuren, behoeften en transportopdrachten.


I-Shift: elk schakelmoment perfect getimed

Met I-Shift wordt elk schakelmoment perfect getimed. Eenvoudig in gebruik en vol brandstofbesparende software. En de Dual Clutch-uitvoering, geïnspireerd door de racewagenwereld: de eerste in zijn soort voor zware trucks. Even eenvoudig als geniaal. De versnellingshendel is geïntegreerd in de stoel en heeft een ergonomisch ontwerp dat gemakkelijk is te gebruiken, en toch niet in de weg zit.


Volledige controle

De cabine is gebouwd voor zicht. Voor extra ondersteuning kunt u maximaal acht camera's op de truck monteren en de weergave op het side-display bekijken. U kunt constant zien wat er rondom uw truck gebeurt.


Ruimte en opslag

Alle cabine-uitvoeringen van de Volvo FMX combineren ruimte met slimme opbergmogelijkheden voor de dingen die u nodig heeft. De opbergruimte achter in de dagcabines en de handige opbergruimte onder het bed in de slaapcabines zijn slechts enkele voorbeelden.

Meer weten? 

Ontdek de features die de Volvo FMX geschikt maken voor uw uitdagingen. Er zijn innovaties waardoor uw productiviteit toeneemt en het brandstofverbruik daalt. Een aantal zaken maken uw leven eenvoudiger en verbeteren uw rijervaring. En andere zullen u versteld doen staan. Een selectie van de belangrijkste features van de Volvo FMX.


Dashboard

Een volledig digitaal dashboard waarmee u de controle behoudt om uw werk nog beter te kunnen doen.


I-See

Een cruise control die vooruitdenkt. Onze nieuwste aanvulling op de I-Shift-software mag gerust revolutionair worden genoemd. U kunt daarmee tot 5% brandstof besparen.


Liftbare tandemas

Gebruik de extra aandrijfas wanneer u die nodig heeft. En verminder uw brandstofverbruik en draaicirkel wanneer u die niet nodig heeft.


Volvo Dynamic Steering

De meest opvallende innovatie sinds de stuurbekrachtiging. Geniet van moeiteloos manoeuvreren met uiterste precisie.


Veiligheidssystemen voor de chauffeur

Uw veiligheid is onze prioriteit. Onze geavanceerde veiligheidssystemen helpen om ongevallen te voorkomen.


Camera's

Met maximaal acht camera's heeft u de controle over het gebied rondom de truck.


Meer features?

Wij kunnen u helpen met de juiste features voor uw behoeften.

Neem contact met ons op.

Laat het terrein geen belemmering zijn

Wanneer de weg is bedekt met modder en zand, is in beweging blijven de enige manier om problemen te voorkomen. En dat is precies wat u kunt doen door de aangedreven vooras met Automatic Traction Control (ATC) en de bodemvrijheid tot 300 millimeter. Op de Volvo FMX in 4×4-, 6×6-, 8×6- en 10×6-configuratie wordt met deze feature automatisch de vooras ingeschakeld op exact het moment dat u die nodig heeft, en uitgeschakeld wanneer u die niet nodig heeft. Er is een hele reeks opties voor de Volvo FMX om het werken op ruw terrein te vergemakkelijken.


Aangedreven vooras

De Volvo FMX is beschikbaar met een aangedreven vooras in de configuratie 4×4, 6×6, 8×6 of 10×6, om ervoor te zorgen dat uitdagend terrein geen belemmering vormt. De aangedreven vooras is zodanig geplaatst dat de truck een betere oploophoek krijgt. Met een ontwerp dat krachtig en gestroomlijnd is. De parallelstang achter de asbalk is geïntegreerd, waardoor het stevige ashuis het laagste punt van het voertuig wordt, wat de bodemvrijheid bij volledige lading aanzienlijk verbetert.


Liftbare tandemas

Met de liftbare tandemas kunt u één van de aandrijfassen uitschakelen en omhoog brengen. Wanneer de as omhoog is gebracht, gedraagt de truck zich als een 4×2 of 6×2, wat resulteert in een kleinere draaicirkel en een aanzienlijk verbeterde manoeuvreerbaarheid. Dit vermindert ook het brandstofverbruik tot 3%.


Verhoog uw tractie

Als u meer tractie nodig heeft, draait u het intuïtieve bedieningselement in het tractieregelingspaneel met de klok mee om de sperdifferentieelfuncties en aangedreven vooras op een logische, eenvoudige manier in te schakelen.


Hulp op hellingen

Op hellingen kunt u met Hill Start Aid de truck onder een hoek in bedwang houden, terwijl de aandrijflijn het koppel opbouwt. Als u vast komt te zitten, is Rock Free een functie van I-Shift waarmee u de truck heen en weer kunt schudden door het gaspedaal pompend in te trappen totdat de truck losraakt.


Luchtvering achter

De luchtvering achter is gemaakt voor bouwtrucks en geeft u tot 300 millimeter bodemvrijheid. Veerplaten, luchtbalgen en stabilisatoren zijn bovenop de aandrijfas geplaatst. Het resultaat? U krijgt de bodemvrijheid van een bladvering met het comfort en de efficiency van luchtvering. De geoptimaliseerde asdruk op elke achteras resulteert in een betere tractie. Door de luchtvering worden er ook minder trillingen naar de truck geleid. Het comfort en de hogere gemiddelde snelheid vergroten uw productiviteit (een toename van 5-10 km/u in onze tests). En minder trillingsschade betekent ook hogere beschikbaarheid.


Moet u off-road rijden?

Neem contact ons op voor het specificeren van een truck die u overal naartoe brengt.

Neem contact met ons op.

Afgestemd op actie

Of u nu op de weg rijdt of op onverhard terrein, u heeft een chassis nodig dat is gebouwd om dagelijks vele acties te verrichten. U heeft wellicht een opbouw die speciaal is gebouwd voor uw werkzaamheden. We passen uw chassis aan zodat u met succes uw werkzaamheden kunt uitvoeren, met componenten en systemen die gegarandeerd nog vele jaren betrouwbaar werken. De Volvo FMX is een precisie-instrument waarop u kunt rekenen.


De Volvo FMX die u wilt

Kies voor een veelzijdige truck met een luchtvering achter die speciaal is gebouwd voor gebruik in de bouw, of een truck met bladvering die enorme asbelastingen aankan. Met Volvo Dynamic Steering zijn de bediening en uitstraling ongeëvenaard. Met de flexibiliteit van het Volvo-chassis is elke vorm van opbouw mogelijk voor alle soorten transportopdrachten. U krijgt uw Volvo FMX precies zoals u die wilt.


Voorassen voor 10/20 ton

Zwaar beladen? Geen probleem. De Volvo FMX is ontworpen voor hoge asbelastingen. Ongeacht of u bladvering of luchtvering kiest, de vooras kan tot 10 ton op een enkele as dragen. En 20 ton op dubbele voorassen. Dit vertaalt zich direct in verbeterde productiviteit.


Liftbare tandemas

Maak gebruik van de as wanneer u die nodig heeft. Met de liftbare tandemas kan de achterste aandrijfas worden ontkoppeld en omhoog worden gebracht tijdens het lossen. Net als bij een naloopas verkleint dit de draaicirkel aanzienlijk, vermindert de bandenslijtage en daalt het brandstofverbruik.


Vijf assen, rechtstreeks af fabriek

Zware ladingen vervoeren? U kunt een vijfassige truck krijgen die rechtstreeks af fabriek wordt geleverd. U heeft eerder uw truck en minder kosten voor aanpassingen. En u krijgt een truck met een volledige typegoedkeuring voor het voertuig. U profiteert ook van een volledige Volvo-garantie en onze aftermarket ondersteuning, wat uw bedrijfskosten structureel kan verlagen.


38 tons-bogie

Op zoek naar een duurzame oplossing waarmee u uw productiviteit kunt optimaliseren door meer lading te vervoeren? Ga voor onze heavy-duty bogie, die met gemak een tandemstelbelasting tot 38 ton aankan.


Opties voor een snelle opbouw

De talloze specificatie-opties zorgen ervoor dat de Volvo FMX snel en eenvoudig kan worden voorbereid voor elk type opbouw. De nieuwe elektronische Bodybuilder Module is eenvoudig te gebruiken, terwijl u via VBI (Volvo Bodybuilder Instructions) online toegang heeft tot alle vereiste technische tekeningen en bedradingsschema's. Alles om uw truck te kunnen perfectioneren.


Krappere draaicirkel en minder slijtage

Onze gestuurde naloopassen maken uw truck wendbaarder dan ooit tevoren. De stuurhoeken ervan zijn tot 7 graden vergroot, wat resulteert in verbeterde manoeuvreerbaarheid en verminderde bandenslijtage.

Ontdek het volledige potentieel van de Volvo FMX.

Neem contact met ons op.

Vermogen voor elke opdracht

Het juiste vermogen en controle over de uitdagingen waarvoor u staat. U kunt nu de aandrijflijn van de Volvo FMX preciezer dan ooit afstemmen. U krijgt het vermogen om veeleisende taken uit te voeren, en wij zorgen ervoor dat u de brandstof op de meest efficiënte manier benut. Haal er meer uit dan u erin steekt. Dat is winstgevendheid.

Op zoek naar een aandrijflijn op maat?


Motoren

De kern van de Volvo FMX-aandrijflijnen bestaat uit onze D11 stap D-motorreeks (330 pk, 380 pk, 430 pk of 460 pk), of de D13 stap D-motorreeks (420 pk, 460 pk, 500 pk of 540 pk). Ze zijn allemaal compatibel met diesel of HVO.


Wilt u op biodiesel rijden?

Er zijn speciale uitvoeringen die dit mogelijk maken. Welke past het beste bij u en uw bedrijf? 

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Rijeigenschappen

Welke motor u ook kiest voor uw Volvo FMX, u heeft de beschikking over een indrukwekkend koppel en over een breed toerenbereik. Het resultaat: uitstekende rijeigenschappen, hoge productiviteit en efficiënt gebruik van uw brandstof.


I-Shift: geautomatiseerde versnellingsbak

I-Shift is een geautomatiseerde versnellingsbak die het rijden eenvoudiger, veiliger en productiever maakt. Er hoeft niet te worden geworsteld met een zwaar koppelingspedaal en een versnellingshendel. Elk schakelmoment verloopt automatisch perfect getimed. Met een reeks softwarepakketten kunt u I-Shift afstemmen op uw eisen. Voor de Volvo FMX is I-Shift ook verkrijgbaar met kruipversnellingen of met I-Shift Dual Clutch (dubbele koppeling).


Powertronic

Profiteer van volledig automatisch schakelen zonder onderbreking in de krachtoverbrenging. De Powertronic-transmissie met koppelomvormer en oliekoeler is gebouwd om naadloze tractie te leveren onder zware omstandigheden. Stem uw aandrijflijn af op uw behoeften.

Meer weten?

Alles wat u moet weten over de Volvo FMX, tot in de kleinste details.

Aandrijflijn

Specificaties over motoren, I-Shift (inclusief softwarepakketten), achterassen (waaronder overbrengingsverhoudingen), aandrijflijncombinaties en PTO's.

Meer over de aandrijflijn.


Chassis

Hier vindt u specificaties over chassishoogten, maximale belasting vooras, achtervering, hoogten koppelschotels, trekkers, chassiskenmerken en remmen.

Meer over het chassis.


Uitrustingspakketten

Bekijk specificaties over Fuel-pakketten, Volvo Gold Contract, Transport Efficiency-pakket, Driver-pakketten, Rest & Relax-pakketten, Active Safety-pakketten, Personal Safety & Security-pakket en nog veel meer.

Meer weten over de uitrustingspakketten?


Wilt u meer weten over de Volvo FMX?

Neem contact met ons op.