Maak kennis met Volvo LNG-trucks bij Paashuis Bedrijfswagens

Volvo LNG-trucks zijn dé groene oplossing voor nationaal en internationaal transport. Met de Volvo FH LNG en Volvo FM LNG kiest u voor een directe verhoging van uw rendement en investeert u in een schonere toekomst.

Meer weten?

Verklein uw ecologische voetafdruk

Met Liquefied Natural Gas (LNG) kunt u de CO2-footprint van uw bedrijf flink verkleinen en voldoen aan de vraag van verladers die goederen duurzaam en milieubewust willen laten vervoeren. LNG zorgt in vergelijking met diesel voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Gemiddeld daalt de uitstoot met 20%. Testen van onafhankelijk onderzoekinstituut TNO wijzen uit dat bij inzet op de snelweg de CO2-reductie zelfs 23% bedraagt. Met biogas daalt de CO2-uitstoot zelfs met 100% tijdens het gebruik van het voertuig (tank-to-wheel).

Rijdt en presteert zoals u gewend bent van een diesel

De keuze voor Volvo LNG-trucks betekent duurzaam rijden zonder dat u inlevert op rijeigenschappen en betrouwbaarheid. De Volvo FH LNG en Volvo FM LNG leveren dezelfde prestaties als de dieselmodellen maar stoten minder CO2-uit.

Benieuwd hoe Volvo LNG-trucks werken?

Bekijk de video

Feiten over de Volvo FH LNG en Volvo FM LNG

 • Beschikbare uitvoeringen: trekkers (4x2, 6x2, 6x4) en bakwagens (4x2, 6x2, 6x4) met een GCW/treingewicht tot 60 ton voor regionaal en internationaal transport
 • Motor: Volvo G13C Euro 6, 13-liter lijnmotor met zes cilinders en commonrail injectiesysteem voor gas en diesel. Leverbaar met 420 pk/2.100 Nm en 460 pk/2.300 Nm
 • Versnellingsbak Volvo I-Shift
 • Brandstoftanks leverbaar met 115 kg, 155 kg of 205 kg LNG voor een actieradius tot 1.000 km
 • Nabehandeling van uitlaatgassen: SCR en deeltjesfilter

De financiële voordelen van LNG-trucks

Investeren in LNG-trucks betaalt zich uit. We zetten een aantal belangrijke financiële voordelen voor u op een rij.

 • Minder emissie, meer energie
  LNG bevat meer energie dan diesel. Het is mogelijk om met 1 kilo LNG net zover te rijden als met 1,39 liter diesel. Op deze manier bespaart u dus een grote hoeveelheid brandstof.
 • Extra voordeel met Volvo LNG-trucks in Nederland, Duitsland en België
  In zowel Nederland als in ons omringende landen zijn regelingen (in de maak) om het gebruik van LNG-trucks fiscaal te belonen:
  • Nederland
   Per kilogram LNG geldt vanaf 1 januari een compensatie van 18,75 eurocent, als directe korting op de prijs aan de pomp. De regeling geldt vanaf 1 januari 2020 tot en met 31 december 2021. Dat staat in de nieuwe stimuleringsregeling voor LNG die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft aangekondigd.
  • Duitsland
   In Duitsland hoeven trucks die op LNG of CNG rijden tot en met 2023 geen Maut te betalen. Het voordeel loopt op tot 18,7 cent per kilometer.
  • België
   In België is LNG vrijgesteld van de accijns op brandstoffen.
 • Fiscaal voordelig investeren in LNG-trucks
  Fiscale regelingen maken het extra interessant om te investeren in innovatieve, milieuvriendelijke technieken, zoals LNG-trucks. De Milieu Investeringsaftrek (MIA) biedt de kans om fiscaal voordelig te investeren in duurzaam transport.

TCO Berekening

Benieuwd naar de TCO van een Volvo LNG-truck? Ieder bedrijf is anders dus een antwoord op die vraag is maatwerk. Uw verkoopadviseur rekent uw voordeel graag voor u uit!

Neem contact op

Steeds meer-LNG tankstations in Europa

Met Volvo LNG-trucks kunt u probleemloos Europa doorkruisen. Het aantal LNG-tankstations in Europa neemt toe. Deze vulpunten zijn strategisch gelegen langs de belangrijkste transportroutes in Europa. Overigens is LNG tanken niet wezenlijk anders dan het tanken van diesel. Wij geven uw chauffeurs een tankinstructie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Volvo LNG-trucks voor uw bedrijf? Wij helpen u graag verder.

Neem contact met mij op